La clinica Romgermed din Bucuresti poti face endoscopie decondata de CASMB

De asemenea, aici lucreaza unii dintre cei mai buni medici, iar astfel vei beneficia de cele mai bune diagnostice. Daca vrei sa te programezi pentru o endoscopie intra aici: https://clinicaromgermed.ro/endoscopie/.

Aceasta procedura dureaza cateva minute, in cazuri fata patolofie foarte grava. Atunci cand patologia este mai complicata si sunt necesare si alte manevre, durata va creste.
De asemenea, este o investigatia foarta buna din punctul de vedere al sigurantei pacientului. Riscurile si posibilele complicatii includ: aparitia unor posibile sangerari minore, infectii, perforatie, dar nu trebuie sa iti faci griji, riscul de perforatie este de sub 5 cazuri la 10000 de cazuri.

endoscopie

Cateva informatii generale despre endoscopie si cum se realizeaza aceasta procedura

Endoscopia este o procedura medicala care permite medicului sa vizualizeze esofagul, stomacul si duodenul. In cadrul acestei proceduri medicul specialisti utilizeaza asa-numitul endoscop. Endoscopul este un tub lung, subtire, foarte flexibil, care are in varf o camera video. La inceputul procedurii, medicul va introduce tubul in gura pacientului si apoi acesta va inghitii endoscopul. Apoi, cu miscari usoare, medicul va ghida camera pe lungimea esofagului, stomacului si duodenului. Astfel, medicul va putea vizualiza toate aceste organe pentru a putea pune un diagnostic cat mai corect.

Cand recomanda specialistii de la Romgermed sa efectuezi o endoscopie?

Specialistii din cadrul clinicii Romgermed recomanda sa faci o endoscopie atunci cand ai urmatoarele simptome:

  • Dureri abdominale
  • Prezinti varsaturi dese
  • Sangerari
  • Dificultati la inghitire

Pe langa acest simptome, aceasta procedura se mai utilizeaza pentru prelevarea anumitor biopsii. de asemenea, cu ajutorul sau se mai supravegheaza anumite zone deja diagnosticate, precum varicele esofagiene.

Categoriile principale predispuse la afectiuni ce necesita o endoscopie sunt urmatoarele:

  • Pacientii care iau tratament care poate duce la aparitia de ulcer sau poate provoca sangerari
  • Rudele pacientilor care au avut cancer gastric sau pacienti care au istoric de rezectie gastrica, acestia din urma avand in grad ridicat de a dezvolta cancerul gastric
  • Pacientii care sufera de ciroza, acestia au un risc ridicata de a dezvola varice esofagiene si au nevoie de o supraveghere.

Ce avantaje ofera o endoscopie?

Endoscopia este cea mai eficienta procedura pentru diagnosticarea inflamatiei, ulcerului, tumorilor, sangerarilor esofagiene, ale stomacului si duodenului.

Principalul avantaj pe care il ofera este dat de acuratetea diagnosticului. Aceasta procedura poate observa leziuni pe care alte investigatii, precum ecografia, radiografia sau tomografia computerizata nu le pot observa.

In plus, ofera posibilitate terapeutica, adica lipsa interventiei chirurgicale, in anumite cazuri.