Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la Naţiunile Unite, a demisionat marţi, iar preşedintele Donald Trump a acceptat demisia, afirmă surse politice de la Washington citate de agenţiile Associated Press şi Bloomberg.

Conform site-ului Axios.com, Nikki Haley s-a deplasat marţi la Casa Albă, unde i-a prezentat demisia sa preşedintelui Donald Trump. Liderul SUA a acceptat demisia.

Nikki Haley evocase posibilitatea demisiei săptămâna trecută, în cursul altei întrevederi cu Donald Trump.

Nikki Haley a demisionat în contextul în care în septembrie a dezvăluit că are disensiuni cu Donald Trump. “Nu sunt de acord cu preşedintele în toate privinţele. Când există dezacorduri, există moduri corecte şi moduri incorecte de a le aborda. Eu pun mâna pe telefon şi îl sun pentru a ne întâlni”, explica Nikki Haley, exprimând nemulţumire că alţi oficiali optează pentru criticarea preşedintelui în mod anonim.

Donald Trump confirmă că Nikki Haley îşi încheie mandatul

Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la Naţiunile Unite, îşi va încheia activitatea la sfârşitul anului, a anunţat marţi preşedintele Donald Trump.

Nikki Haley îşi va încheia activitatea “la sfârşitul anului”, a declarat Donald Trump.

Nikki Haley “este o persoană foarte specială”, a precizat Donald Trump, explicând că ambasadorul american la ONU l-a anunţat acum şase luni că ar putea vrea să aibă o perioadă fără activitate.

“Am rezolvat o serie de probleme împreună”, a spus Donald Trump.

“A fost foarte specială pentru mine, a făcut o treabă incredibilă”, a subliniat Trump, precizând că Nikki Haley este binevenită să revină în Administraţia de la Washington în altă funcţie.

Nikki Haley dă asigurări că nu va candida pentru funcţia de preşedinte al SUA în 2020

Nikki Haley, ambasadorul demisionar al SUA la Naţiunile Unite, a dat asigurări marţi că nu intenţionează să candideze pentru preşedinţia SUA în anul 2020, subliniind că îl susţine pe preşedintele Donald Trump.

Surse politice de la Washington au speculat în ultimele luni că Nikki Haley, fost guvernator al statului Carolina de Sud, ar putea fi candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA în 2020, pe fondul controverselor care îl vizează pe preşedintele Donald Trump.

Nikki Haley a negat marţi că va candida la funcţia de preşedinte în 2020.

“Pentru toţi cei care intenţionează să mă întrebe despre anul 2020, nu, nu candidez în 2020. Vă pot promite că voi face în continuare campanie pentru acest preşedinte. Aştept să îl susţin pe preşedinte la următoarele alegeri”, a declarat Nikki Haley, în Biroul Oval de la Casa Albă, conform cotidianului The Washington Examiner.