Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud a anunţat că va aplica amenzi ca urmare a modului defectuos în care au fost deszăpezite tronsoanele de drumuri naţionale din judeţ, fapt care a favorizat producerea, miercuri dimineaţă, a două accidente pe DN 17 şi DN 17D, în localităţile Beclean, respectiv Nepos.

“În ambele cazuri – Beclean şi Nepos – vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale conform OUG 195/2002, art.105, punctul 28”, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ, Crina Sîrb.

Sancţiunile prevăzute de lege în acest caz sunt între 21 şi 100 de puncte de amendă.

Reprezentantul Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Bistriţa, Grigore Vlad, susţine, însă, că s-a intervenit corespunzător şi că starea drumului a fost “bună”.

“Starea drumului a fost bună, din punctul nostru de vedere. Cu accidentele, trebuie să vedem cauzele, ce zice poliţia, noi nu am fost informaţi în legătură cu treaba asta (cu sancţiunile – n.r.). (…) Noi am lucrat toată noaptea. De ieri, de la ora 15,30 a început să ningă, s-a intervenit toată noaptea. S-a circulat în condiţii de iarnă, au fost perioade scurte când, normal, a nins mai tare şi nu poţi să ţii drumul la negru. Nici nu scrie în instrucţia noastră că trebuie să asigurăm drumul la negru, ci să fie drumul practicabil. Din punctul nostru de vedere, ne-am făcut treaba, şi constructorul, şi noi. Am fost toţi în teren, tot personalul”, a declarat, pentru AGERPRES, inginerul şef al SDN Bistriţa, Grigore Vlad.

Potrivit lui Vlad, în ultimele 24 de ore s-a intervenit pe drumurile naţionale din judeţ cu aproximativ 50 de utilaje şi peste 570 de tone de material antiderapant.

Contractul pentru deszăpezirea drumurilor naţionale care traversează judeţul Bistriţa-Năsăud – DN 15A, DN 17, DN 17C, DN 17D – este câştigat de o firmă din Cluj.

Judeţul Bistriţa-Năsăud se află sub atenţionare meteo cod galben până miercuri seara, interval în care sunt preconizate ninsori însemnate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului. AGERPRES / (A, AS – autor: Tina Ţucui, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)