Compania sud-coreeană Samsung oferă gratuit tuturor celor care achiziționează în 2016 unul din televizoarele sale de tip SUHD câte un stick USB care, atașat la televizor, devine o platformă de gestionare a tot felul de aparate și dispozitive casnice, de la banala cafetieră, până la camere video de securitate, jaluzele, sistemul de iluminare a locuinței sau monitoarele pentru supravegherea copiilor și a animalelor de casă. Anunțul a fost făcut la Consumer Electronics Show (CES), Salonul de electronice de larg consum care are loc în perioada 6-9 ianuarie în orașul american Las Vegas.

Micul dispozitiv SmartThings oferă o singură interfață cu care consumatorii aflați departe de casă se pot conectata, prin smartphone-ul lor și prin televizor, la toate aparatele lor electrocasnice.

Totodată, cu ajutorul unei camere de luat vederi conectate la televizorul Samsung Smart, utilizatorii pot să vadă când le sosesc oaspeții, cărora le pot deschide ușa fără a fi nevoiți să se deplaseze de pe canapeaua pe care se află. Un senzor alertează, direct pe ecranul televizorului, și în legătură cu orice mișcare din afara casei, ridicând gradul de securitate.

Nu în ultimul rând, televizorul poate face sugestii asupra unor programe ținând cont de gusturile consumatorului. Aparatul va fi compatibil cu servicii precum Amazon, YouTube, Hulu sau Netflix, care vor putea fi accesate fără a ieși din meniul principal.

Compania Samsung a reținut atenția celor prezenți la CES în acest an și cu un frigider special, dotat cu un ecran inteligent. El nu mai este doar ‘locul în care se păstrează alimentele, ci un aparat care poate face cumpărături (comenzi de alimente), gestiona ceea ce se află în interiorul lui și da sfaturi asupra unui stil de viață mai sănătos’, după cum a explicat Joe Stinziano, vicepreședinte executiv al Samsung SUA, citat de ziarul spaniol ‘El Pais’.

Firma asiatică nu a adus la Las Vegas telefoane mobile, acestea urmând a fi prezentate la Mobile World Congress, cel mai mare târg de profil de pe glob, care va avea loc la Barcelona între 22 și 25 februarie.

La standul său au putut fi admirate însă tablete, cum ar fi modelul hibrid Galaxy TabPro S, cu Windows 10 în locul sistemului de operare Android instalat pe restul aparatelor din aceeași gamă. Cu o grosime de numai 6,3 milimetri și cântărind doar 693 de grame, tableta este dotată cu o husă cu tastatură încorporată. Ecranul are diagonală de 12 inch cu display SuperAlmoed, procesor Intel Core M, care consumă doar 4,5 W. Tableta are memorie RAM de 4 GB și baterie de 5.200 de miliamperi și camere de luat vederi, în față și în spate, fiecare de câte 5 megapixeli.

Nu în ultimul rând, se cuvine amintit smartwach-ul Gear S 2 Classic, cu două modele de lux, unul placat cu platină și altul cu aur roz de 18 karate., care vor fi compatibile cu iPhone-urile.