Potrivit documentului citat, la Adunarea generală a participat doar o parte dintre magistraţii ÎCCJ.

„Având în vedere obiectul consultărilor, s-a constatat că este oportun ca judecătorii Secţiei de contencios administrativ şi fiscal să nu participe la discuţiile privind efectele hotărârii pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti asupra măsurilor administrative ce se vor discuta cu privire la funcţionarea completurilor de 5 judecători”, se mai arată în comunicat.

Astfel, din totalul de 110 judecători în funcţie la ÎCCJ, la Adunare au participat 88 de magistraţi, însă hotărârea a fost luată fără participarea magistraţilor de la Secţia Contencios, lucrările desfăşurându-se în prezenţa a 68 de judecători.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis în data de 23 noiembrie cererea lui Liviu Dragnea de a anula decizia ÎCCJ privind tragere la sorţi a completurilor de 5 judecători din 9 noiembrie. Decizia nu e definitivă, însă instanţa a decis suspendarea executării hotărârii ÎCCJ până la soluţia finală.

„Anulează Hotărârea nr. 137/08.11.2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Colegiul de Conducere. În baza art. 15 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificată şi republicată, suspendă executarea Hotărârii nr. 137/08.11.2018, emisă de pârâtă, până la soluţionarea definitivă a cauzei”, se arată în minuta deciziei.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că noile completuri de 5 judecători aveau termen pe data de 3 decembrie, însă magistraţii vor considera că nu au fost traşi la sorţi şi, cel mai probabil, vor fi amânate toate dosarele.

La Completul numărul 1 de 5 judecători, care urma să intre în şedinţa de judecată din data de 3 decembrie, se află în apel cauzele lui Liviu Dragnea- apelul în dosarul anagajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)Teleorman, Sebastian Ghiţă – dosarul privind intervenţiile la vârful Poliţiei şi Parchetului Prahova, Victor Ponta – dosarul Turceni-Rovinari – şi cauza privindu-l pe actualul secretar general al Guvernului, Toni Greblă.