Cristina Neagu a spus că pentru moment nu a discutat despre prelungirea contractului cu conducerea CSM Bucureşti, dar în perioada următoare va sta la masă cu cei care se ocupă de clubul din Capitală. Cristina Neagu mai are contract cu campioana României până la finalul actualului sezon.

Cristina Neagu a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate de la genunchiul drept, iar operaţia jucătoarei va fi suportată de Federaţia Română de Handbal: “Operaţia şi recuperarea Cristinei vor fi făcute pe banii Federaţiei Române de Handbal, deoarece accidentarea s-a produs la naţională, iar jucătoarele au asigurări medicale. CSM Bucureşti va solicita Federaţiei Europene de Handbal plata integrală a salariului Cristinei pentru perioada de indisponibilitate.

Contractul Cristinei Neagu cu CSM expiră în vara anului 2019, iar noi suntem interesaţi de prelungire”, a declarat preşedintele secţiei de handbal de la CSM Bucureşti, Andrei Luca, pentru Libertatea.

Cristina Neagu a fost accidentată la finalul partidei cu Ungaria de la Campionatul European. În minutul 52 al meciului România – Ungaria, la scorul 26-27, Cristina Neagu, 9 goluri până în acel moment, a fost faultată de unguroaica Szimonetta Planeta şi i-a ”fugit” genunchiul drept, fiind scoasă pe targă din teren şi transportată la spital.

17.300 de euro pe lună încasează Cristina Neagu de la CSM Bucureşti, clubul Primăriei.

Ce înseamnă o ruptură a ligamentelor încrucişate – acestea furnizează stabilitate şi limitează mişcările de rotaţie internă a tibiei, previn hiperextensia genunchiului, limitează deplasarea anterioara a tibiei în timpul flexiei genunchiului.

Tratament – În general pentru persoanele active se optează pentru reconstrucţia ligamentului încrucişat anterior, tratament chirurgical care va fi urmat de tratamentul de recuperare ce poate dura şase luni.