Selecționerul echipei de fotbal a Germaniei, Joachim Loew, care nu a convocat niciunul dintre cei mai buni jucători ai săi la Cupa Confederațiilor 2017, a apreciat, duminică, acest turneu drept “un cadou”, în ajunul intrării în concurs a campionilor mondiali în fața Australiei, informează AFP.

* Citiți mai multe materiale despre Cupa Confederațiilor 2017 AICI

“Pentru mine, Cupa Confederațiilor este ca un cadou. Ea ne va ajuta să ne atingem obiectivele anul viitor sau mai târziu și ne va ajuta să ne creștem jucătorii”, a spus tehnicianul într-o conferință de presă.

“De aceea eu cred că această Cupă a Confederațiilor este incredibil de importantă”, a mai spus el.

“Jogi”, care deja a anunțat că prioritatea va fi Cupa Mondială din 2018, a lăsat deliberat acasă jucători precum Hummels, Jerome Boateng, Khedira, Kroos, Ozil, Thomas Muller, în timp ce portarul și căpitanul Manuel Neuer este accidentat (fractură la picior).

El nu a convocat decât trei campioni mondiali din 2014 (Ginter, Mustafi și Draxler) într-un grup redus de 21 de jucători după accidentarea a doi fotbaliști. De fapt, Germania prezintă cel mai tânăr efectiv la competiția din Rusia (24 ani și 4 luni).

“Starurile noastre nu se tem pentru locurile lor, dar există și o formă de emulație atunci când vin jucători tineri. Trebuie să existe certe schimbări în rândul campionilor mondiali. Lupta pentru locuri ne face bine”, a estimat Loew.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)