Printre materialele de constructii ce au o grosime relative mica, dar in acelasi timp cu o suprafata intinsa, se numara si tabla zincate. Una dintre etapele din procesul de fabricatie ofera si numele acestui material. La baza realizarii tablei zincate sta otelul care este supus zincarii. Aceasta etapa este foarte importanta pentru sporirea calitatii acestui material, deoarece in acest mod primeste un strat protector care o protejeaza de actiunea agentilor externii. O parte foarte avantajoasa pentru comparator este aceea ca poate achizitiona acest material cu un strat protector al carui grosime poate varia in functie de necesitatiile proiectului. Mai mult decat rolul protector, stratul respectiv are si un rol estetic. Stratul protector respectiv este cel care a facut sa creasca cu mult popularitatea acestui material.

In ce mod poate fi utilizata tabla zincata?

Fiind un material destul de versatile datorita proprietatiilor de care da dovada, tabla zincata are posibilitatea de a fi utilizata intr-o gama variata de proiecte in functie de necesitatiile cumparatorului:

  • In industria auto;
  • In realizarea de poduri, copertine, sisteme de aer conditionat;
  • De asemenea, tabla zincata mai poate fi integrata cu succes in acele proiecte ce sunt de dimensiuni mici, cum ar fi realizarea de depozite, rafturi, acoperisuri si asa mai departe.
  • In toate aceste proiecte, clientul are marele avantaj de a achizitiona tabla zincata sub diferite dimensiuni si grosimi pentru a putea respecta necesitatile proiectului de constructii respectiv.

De ce este tabla zincata o alegere buna?

Cel mai important avantaj al acestui material, pe langa faptul ca se poate achizitiona tabla zincata la un pret accesibil pentru o varietate de cumparatori, este acela ca are si un strat protector foarte rezistent. Dar pe langa pretul tablei zincate care nu este foarte ridicat, se mai pot aminti urmatoarle caracteristici:

  • Durabilitatea – desi pretul tablei zincate nu este ridicat, calitatea acestui material este una foarte buna. Este un material durabil, astfel reprezentand o investitie pentru comparator caci va avea o durata foarte mare de viata.
  • Rezistenta la coroziune – acest material are o rezistenta la agentii corozivi, acest lucru fiind datorat acelui strat protector care actioneaza ca si o bariera protectiva.
  • Rezistenta la intemperii – pe langa rezistenta la agentii corozivi, acest material mai prezinta si rezistenta la intemperii fiind protejat de factorii ce tin de natura externa.
  • Raportul calitate-pret este unul foarte bun – din cele precizate in randurile de mai sus se poate constata ca acest material este unul foarte calitativ venind cu multe avantaje. Si cu a mai fost precizat anterior, pretul acestui tip de tabla nu este unul ridicat.