“În această împrejurare, conducătorului auto i s-au solicitat documentele şi a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia inculpatului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l”, arată procurorii, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ulterior, judecătorul fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, dar a părăsit unitatea medicală fără preaviz, iar specialiştii nu au mai putut să-i recolteze şi o a doua probă.

“Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, a reieşit că la ora 22:30 inculpatul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 gr.%o”, potrivit sursei citate.

Dosarul a fost trimis Curţii de Apel Ploieşti pentru soluţionare, instanţă sesizată cu judecarea cauzei prin încheierea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din data de 20 decembrie 2018, la aceeaşi dată fiind sesizat şi Consiliul Superior al Magistraturii, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Judecătorul Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucureşti este magistratul care în data de 27 iulie 2017 a soluţinat pe fond dosarul lui Neculai Onţanu, în care fostul edil al Sectorului 2 a fost acuzat de procurori de luare de mită. Judecătorul Damian Dolache a dispus încetarea procesului penal cu privire la Neculai Onţanu, ca urmare a prescrierii faptelor.

În acelaşi dosar, avocata Loredana Radu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru spălare de bani. Ea a fost judecată şi pentru complicitate la luare de mită, dar instanţa a stabilit că faptele s-au prescris. Radu Aurel, implicat şi el în acest caz de corupţie, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru spălare de bani, judecătorii încetând procesul penal petru luare de mită, iniţiat pe numele lui, potrivit deciziei aceleiaşi instanţe.

De asemenea, judecătorul Damian Dolache a dispus achitarea fostului secretar al Consiliului local al Sectorului 2, Toma Şutru, pentru luare de mită şi spălare de bani.

Judecătorul Damian Dolache a mai dispus confiscarea a 1,4 milioane de euro de la Radu Aurel şi menţinerea sechestrului asigurator, dar şi confiscarea de la avocata Loredana Radu a sumei de 400 de mii de euro.

Magistratul Damian Dolache a avut nevoie de mai bine de un an pentru a motiva decizia, iar în prezent dosarul se judecă în apel pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.