“A început întâi la secţia de neonatologie şi după aia s-a făcut în tot spitalul. (…) Nu s-a văruit. Se zugrăveşte. (…) Absolut toate holurile, absolut toate saloanele. Cele care au avut nevoie de mici reparaţii – s-au făcut şi mici reparaţii. O să facem şi sistemul de canalizare. Nu-l facem, îi facem o curăţire, igienizare. Avem o firme care îl face periodic. De data asta îl facem mai altfel. O să mai scoatem încă 20 de kg de chiloţi şi alte lucruri pe care le aruncă lumea, dar o să facem”, a explicat Marcel Moisa.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” Bucureşti să sisteze internările începând din data de 30 noiembrie după scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu.

Manager Maternitate Giuleşti: Nu doar maternităţile trebuie închise pentru igienizare ci şi spitalele

Managerul Maternităţii Giuleşti susţine că propunerea Prefecturii Capitalei de a închide, lunar, în fiecare an, câte o maternitate pentru igienizare este o propunere bună, precizând că nu doar maternităţile ar trebui să fie închise, ci şi spitalele.

“A fost o propunere, ce s-a hotărât este că se va face o comisie din mai mulţi factori de decizie care să încerce să găsească un protocol acceptabil şi de pacienţi şi de spitale. În ceea ce priveşte propunerea domnului Suciu (n.r. – de a fi închise maternităţile pentru igienizare), sigur că e bine. Nu doar maternităţile, dar toate spitalele ar trebui să se închidă din când în când”, a spus, miercuri, Marcel Moisă, managerul Maternităţile Giuleşti.

De asemenea, Marcel Moisă mai precizează că personalul medical a fost instruit privind regulile de igienizare, precizând că în această săptămână, un lector universitar va discuta cu angajaţii maternităţii despre aceată temă.

Întrebat dacă crede că maternitatea ar fi greşit undeva, Marcel Moisă a spus că posibil. “Nu avem date care să confirme sau să infirme. Încă nu avem date. Dacă va fi adevărat ne asumăm, dacă nu, ne asumăm şuturile primite”, a explicat Marcel Moisă.

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti va forma un grup de lucru care va avea scopul de a întocmi proceduri de conştientizare privind apariţia infecţiei cu stafilococ auriu, precizând că, lunar, în fiecare an, ar putea fi închisă câte o maternitate pentru igienizare.