Cel mai utilizat material izolator pentru o locuinta este de departe polistirenul expandat. Mai jos, Mesteru Manole va prezinta procesul prin care se fabrica polistiren expandat.

Izolarea unui case a devenit un lucru foarte intalnit la noi in tara si nu reprezinta un moft. Factura pentru incalzire poate fi si cu 50% mai mica, iar vara o casa izolata cu polistiren expandat va oferi un confort termic ridicat.

Inainte de a fi utilizat, polistirenul expandat trece printr-o serie de etape. In primul rand, trebuie sa stiti faptul ca acest material se obtine dintr-un derivat al petrolului. Inainte de a prezenta tot procesul, va spun ca materia prima trebuia sa treaca prin trei etape: preexpandarea, turnarea in blocuri si taierea.

Procesul prin care se produce polistiren expandat

Styrenul este importata sub forma de granule sfericie de dimensiuni foarte mici. Granulele sunt descarcate in palnia de alimentare a snecului care le transfera in cantar si apoi in instalatia pentru preexpandare. Preexpandarea are rolul de a agita granulele si impreuna cu aburul emis de o centrala termica, le mareste volumul acestora de aproape 50 de ori. In urma acestei etape se obtine un material semifabricat, adica granule preexpandate. Dupa aceasta etape granuelele sunt lasata la uscat cel putin 10 ore.

In a doua etapa, granulele sunt presate si se obtin asa numitele blocuri de polistiren expandat. In genera, greutatea difera in functie de densitate. Pentru a scoate blocurile de polistiren expandat este necesara racirea formei. Dupa ce s-au racit acestea sunt transportata la masina de taiera, urmand a fi taiate. Instalatia de taiere foloseste fire incalzite la 200 de grade Celsius si taie blocurile cu o precizie foarte ridicata.

Dupa aceste etape, urmeaza ambalarea si etichetarea. Aceste operatiuni sunt evident automatizate. Produsul final trebuie sa mai stea inca 7 zile la uscare inainte de a fi utilizat.

polistiren expandat

Polistirenul expandat de la Mesteru Manole este testat in fiecare etapa

Dupa fiecare etapa de productie, acest material este testat in laborator unde este verifica de catre personal.

Atunci cand achizitionati polistiren expandat ii puteti testa calitatea prin cantarire. Un metru cub pentru fatada, adica 4/5 baxuri, trebuie sa aiba o greutate de cel putin 14.5 kg. Daca greutate este mai mica decat atat, veti utiliza un material slab calitativ, mai putin dens, care nu va va oferi confortul pe care il cautati.

Daca vreti sa cumparati polistiren expandat de calitate apelati cu incredere la Mesteru Manole!