Dănuț Dumbravă este noul antrenor principal al echipei de rugby CSA Steaua București, el înlocuindu-l pe banca tehnică pe Cristi Petre, informează site-ul ”militarilor”.

”Echipa de rugby a CSA Steaua București s-a reunit pentru un prim cantonament de pregătire fizică, efectuat între 3 și 17 iulie, la Poiana Brașov. Roș-albaștrii au un staff tehnic nou, cu Dănuț Dumbravă îmbrăcând pentru prima dată în carieră hlamida de antrenor principal. El va fi secondat de către Marcel Mihalache, iar Marin Moț este director tehnic. Echipa se completează cu preparatorul fizic Marius Onose și cu delegatul Ștefan Acsinte”, se arată în postare.

La nivelul lotului, s-a renunțat la o serie de jucători cum sunt Silviu Vasiliu, Levan Genebșvili, Palu Sunita și Petelo Tupou, ultimul plecând acasă, în Tonga, din cauza problemelor de sănătate acuzate.

Garnitura stelistă s-a întinerit prin revenirea lui Ionuț Melecciu, de la Iași, dar și prin promovarea lui Dragoș Lucan, din pepiniera proprie. De asemenea, Marian Șoană a venit de la CSM București.

”Prima provocare pe agenda noului sezon competițional pentru CSA Steaua București este Cupa Regelui, competiție care va avea loc în luna august”, menționează sursa citată.

Steaua se alătură astfel altor trei echipe care vor începe sezonul competițional 2017-2018 cu antrenori principali noi: Timișoara Saracens (Matt Williams în locul lui Chester Williams), CSM Știința Baia Mare (George Sava în locul lui Eugen Apjok) și CSM București (Eugen Apjok în locul lui Michael Bradley).

Fost internațional român și uvertură a steliștilor, Dănuț Dumbravă s-a retras în martie anul trecut. Dănuț Dumbravă este unul dintre cei mai titrați jucători steliști, el cucerind de-a lungul timpului, 3 titluri naționale, de 5 ori Cupa României, plus alte trei medalii de aur la campionatul național de rugby 7. ”Dumbrava minunată”, cum era poreclit, a fost selecționat de 70 de ori în echipa națională a României, participând, pe lângă cele 4 Cupe Mondiale de seniori și la două Cupe Mondiale de juniori, U18 și U21.

Dănuț Dumbravă s-a născut la 6 august 1981 în București, a evoluat și ca fundaș, și ca mijlocaș la deschidere, iar prima selecție la națională a avut-o în anul 2002, într-un amical cu Țara Galilor. A participat la Cupele Mondiale din 2003, 2007, 2011 și 2015.

Steaua a încheiat pe locul 4 sezonul trecut al SuperLigii CEC Bank.

AGERPRES/(AS—autor: Adrian Drăguț, editor:Teodora Oprea, editor online: Anda Badea)