Primul hotel din spațiu, cu scop comercial, va fi conceput ca o navă de croazieră, prevăzută cu caracteristici de lux, baruri, restaurante și chiar o sală de cinema.

Cu o arhitectură gândită de Fundația Gateway, Stația Spațială Von Braun va folost tehnologia Stației Spațiale Internaționale.
Mai mult, hotelul va avea gravitație artificială, ceea ce va face ca vizitele pe termen lung sau cazările acolo să fie mult mai confortabile, potrivit Mirror.

Hotelul va avea o roată cu un diametru de 190 de metri, care se va învârti constant pentru a crea forță gravitațională, similară cu cea existentă pe Lună.

Camerele de hotel vor fi decorate în așa fel încât vizitatorii să se simtă confortabil. Vor fi și multe alte elemente specifice unei nave de croazieră, cum ar fi restaurantele, barurile, muzica sau seminariile educaționale.

Potrivit Fundației Gateway, Stația Sapțială Von Braun ar trebui să fie finalizată până în anul 2025 și ar putea găzdui 100 de turiști săptămânal. ”Vizitele în spațiu ar putea reprezenta o nouă opțiune pentru oameni, atunci când își fac planurile de vacanță. Acest tip de nave vor arăta ca niște adevărate orașe, în spațiu”.