BCA-ul, unul dintre cele mai populare materiale de zidarie ale zilelor noastre, a schimbat, la vremea sa, felul in care sunt realizate constructiile.

Pentru a intelege de ce si-a mentinut populariatea de-a lungul timpului, vom analiza in continuare avantajele si dezavantajele folosirii acestui material.

Avantajele pe care le ofera BCA-ul

Exista numeroase motive pentru care BCA-ul a ramas, de atata vreme, unul dintre materialele preferate de constructori. Cele mai importante avantaje  sunt:

  • usurinta montajului – aceasta se traduce in costuri mai mici ale lucrarilor si un timp redus de montaj;
  • buna izolare termica si fonica – spre deosebire de alte materiale de constructie BCA-ul nu necesita straturi suplimentare de izolatie;
  • permite permeabilitatea vaporilor – structura poroasa lasa peretii sa „respire”, prevenind aparitia condensului, a igrasiei si mucegaiului;
  • rezistenta la incendiu – chiar si in cazul unui foc puternic, ramane imun la ardere timp de cel putin patru ore;
  • rezistenta la cutremure – datorata structurii durabile si greutatii reduse;
  • nu este poluant –  este realizat in mare parte din materiale naturale, nonpoluante, si poate fi reciclat.

In comparatie cu beneficiile pe care le ofera, dezavantajele sunt reduse la numar. Cel mai semnificativ dezavantaj tine de rezistenta sa redusa, in comparatie cu alte materiale.

bca

Cat economisesti daca construiesti o casa din BCA?

BCA este cel mai usor material de zidarie produs in Romania, fapt deosebit de important cand vine vorba despre economii pe mai multe planuri. Astfel, cheltuiesti mai putin pe transport, intrucat ai posibilitatea sa incarci mai multi paleti pe un transport, limitand numarul de drumuri intre depozit si santierul unde iti ridici casa.

Cheltuiesti mai putini bani si in manipulare si punere in opera, prin reducerea fortei de munca necesara pe santier. In plus, prelucrarea usoara a materialelor din beton celular autoclavizat nu necesita scule si dispozitive foarte scumpe.

In plus, elementele au o structura tip fagure de miere, compusa din milioane de microcelule cu aer si care au rol de izolator termic, astfel ca vei economisi si in acest sens intrucat nu vei avea nevoie de o termoizolatie suplimentara, daca folosesti o grosime de BCA de minim 35 cm.

De unde poti achizitiona cele mai bune materiale de constructii?

Mesteru’ Manole ofera o gama larga de servicii care completeaza si iti poate optimiza organizarea de santier.

Plaseaza o comanda acum pe site sau o poti face prin adresa de e-mail: office@mesterumanole.ro sau la numarul de telefon: 0746 205 195.