Cand vorbim despre panouri led ne raportam de fiecare data fara sa vrem la simplitate, eleganta si practivabilitate aproape de maximum. Tocmai acestea sunt caracteristicile care le fac unele din cele mai utilizate variante pentru iluminatul artificial din cadrul cladirilor de birouri.
panouri LEd

Cateva lucruri pe care ar trebui sa le cunosti despre panouri led

Asa cum am mentionat mai sus, aceste panouri led sunt rezultatul preocuparii intense ai celor ce gandesc diferite corpuri de iluminat, pentru a crea ceva elegant si practic in acelasi timp. Conceptul de baza de in jurul caruia este construita aceasta forma de iluminat este cel de placa semitransparenta prinsa cat mai subtil, aproape integrata de tavan, in spatele caruia se afla un circuit minialist dar performant care produce lumina ca atare.

In fapt, tehnologia led este cea care se face vinovata de 80% din intregul acestui tip de iluminat intrucat majoritatea aspectelor care tin de performanta, temperatura si consum sunt produse ale evolutie tehnologiilor din industria conexa.

Care ar fi avantajele unor panouri led?

Avand in vedere ca aceste panouri led apartin ultimului tip de tehnologie dezvoltat pe piata iluminarii, ele au numeroase avantaje din mai multe puncte de vedere.

Poate cel mai important aspect pentru omul obisnuit este legat de pretul acestuia precum si de consum. Ei bine, din aceste puncte de vedere, chiar daca un astfel de corp de iluminat poate costa mai mult decat alta metoda de iluminare, ele sunt in mod cert mai eficiente. In acest sens, un studiu practic a arata ca fata de cea mai economica astfel de categorie din gama tehnologiilor anterioare acestea pot consuma cu pana la de doua ori mai putin.

Nici la categoria “durata de viata” nu se lasa mai prejos. In sensul acesta aflam ca aceste corpuri de iluminat pot depasi cu usurinta circa 15000 ore de functionare comparativ cu generatiile vechi ce au o durata medie de functionare de 10000. Poate unul din cele mai importante imbunatatiri ce au impact asupra acestui aspect vizeaza faptul ca aceste panouri led nu sunt afectate de ciclurile repetate de inchidere si respectiv inchidere.

Unde pot fi amplasate aceste sisteme de iluminat?

Avand in vedere ca sunt destul de versatile, aceste panouri led sunt folosite in mod intensiv si extensiv in cladirile de birouri ale marilor firme deoarece sunt o buna varianta care dau dovada atat de eleganta cat si de practicitate.
Cand vine vorba despre versatilitatea acestor panouri led putem constata cu usurinta ca pot fi montate in diferite spatii. De cele mai multe ori acestea sunt utilizate pentru iluminarea interioara, in cladiri de birouri, sali de evenimente sau conferinte sau chiar in locuinte.