Ministrul demisionar al Afacerilor Europene, Ana Birchall, condamnă atentatul de la Londra, arătând că acțiunile teroriste sunt ”atacuri la adresa democrației” și ”adevărate crime împotriva umanității”.

“Cel puțin o persoană a murit și alte opt au fost rănite după ce o mașină a lovit un grup de pietoni în apropiere de moscheea Finsbury Park din Londra. Poliția londoneză confirmă că tratează incidentul drept un act terorism. Din păcate, acțiunile teroriste continuă să curme vieți nevinovate peste tot în lume. Astfel de atacuri sunt profund condamnabile. Sunt nu doar atacuri la adresa democrației, ci adevărate crime împotriva umanității. Așa cum am afirmat de fiecare dată, prin colaborare și cooperare internațională trebuie să ne concentrăm eforturile pentru asigurarea securității cetățenilor în fața actualelor amenințări, în mod special în prevenirea și combaterea terorismului”, a scris Birchall, luni, pe pagina de Facebook.

O persoană și-a pierdut viața, iar alte zece au fost rănite — două mai ușor, opt mai grav, fiind transportate la spital — după ce o dubiță a intrat într-o mulțime de pietoni în noaptea de duminică spre luni lângă o moschee în nord-estul Londrei, premierul Theresa May afirmând că incidentul este tratat ca un potențial atac terorist, relatează agențiile internaționale de presă.

“Poliția a fost chemată imediat după 00:20 (23:20 GMT), fiind alertată că un vehicul a intrat într-o mulțime de pietoni”, a precizat poliția într-un comunicat, citat de AFP, în care a precizat că o persoană a fost arestată în urma acestui incident.

AGERPRES/(AS — autor: Ana-Maria Ludatșer, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)