Despre tehnologia led

Nick Holonyak a fost un inginer de la General Electric care a inventat in 1962 ceea ce el avea sa denumeasca „LIGHT EMITTING DIODE”, adica o „dioda care emite lumina”, pe scurt, in limba engleza, LED.

La momentul la care prezenta inventia, inventatorul Holonyak era destul de convins ca tehnologia LED avea sa inlocuiasca tehnologia pe baza de bec incandescent, insa 50 de ani dupa lansarea ei vedem ca lucrurile nu s-au miscat pe cat de repede spera el.
aplice led

In orice caz, in timp ce becurile cu incandescenta inca se gasesc atat in Europa cat si in Statele Unite pe scara larga, sunt cateva aplicatii ale LED-urilor in tehnologie care depasesc cu mult imaginatia lui Honyak.

In continuarea acestui articol vom discuta despre o categorie a acestei tehnologii, si anume aplice led.

Cele mai de top avantaje ale acestor aplice led

Un prim lucru pe care trebuie sa il aducem in discutie este eficienta energetica a acestor aplice led. In mod clar, aceasta este cu mult mai mare decat a lampilor fluorescente si cu 10 ori mai mare decat a becurilor incandescente. Astfel, un prim avantaj al acestor aplice Led este siguranta lor ecologica si usurinta de eliminare, deoarece ele nu contin mercur, plumb sau alte substante nocive.

In plus, principalul avantaj al acestor aplice led consta in faptul ca, intr-adevar, aceasta lumina reduce costurile de energie si de intretinere, si, totodata, imbunatateste calitatea luminii.

Astfel, se poate spune ca utilizarea tehnologiei Led, care doar cu cativa ani in urma parea departe de a fi adoptata la nivel de masa, devine o tendinta vitala importanta datorita acestor calitati nemaipomentite pe care le au.

Diferente dintre iluminatul cu becuri led vs becuri normale

Pentru inceput, tehnologia avanseaza din ce in ce mai mult, iar oamenii prefera aceste becuri led deoarece sunt mai eficiente, sigure si economice. Acestea vor ajunge sa inlocuiasca tot mai mult becurile incandescente (clasice), pe cele cu halogen sau pe cele compact-fluorescente.

Adesea auzim oameni care achizitioneaza becuri in functie de culoare, insa aici ne referim strict la temperatura culorii emanata de aceste becuri led.

Cele mai intalnite alegeri ale clientilor magazinului online Electric Concept sunt becuri led cu o temperatura de culoare alba, alba naturala sau alba rece. Intra si tu pe site-ul celor de la Electric Concept si alege inspirat. Nu uita ca ai parte de asistenta directa din partea personalului si un raport calitate-pret incomparabil!