V-ati decis sa va achizitionati o automatizare poarta si nu stiti ce model vi se potriveste cel mai bine spatiului pe care il detineti? Una dintre optiuni este o automatizare poarta batanta. In randurile de mai jos veti descoperi cum arata o astfel de poarta si ce implica automatizarea acesteia.

O automatizare poarta batanta este potrivita in special pentru zonele rezidentiale, desi poate fi utilizata si in zone comerciale si industriale. Poarta batanta se deschide prin rotirea pe centrul de greutate, iar deschiderea canaturilor se realizeaza intotdeauna pe interior. Din acest motiv, acestea sunt ideale pentru proprietati cu spatiu redus de manevra. Prin cumpararea unei astfel de automatizari porti batante, veti beneficia de o serie de avantaje. Printre ele se numara siguranta, confortul si protectia la nivel inalt.

Cum arata o poarta batanta?

Poarta batanta este formata din unul sau doua canaturi, care au deschiderea actionata prin balamale. Daca va doriti un design deosebit, portile batante sunt alegerea ideala din punct de vedere estetic. Portile batante au canaturi cu lungimi incepand de la 1,8 metri, pana la peste 10 metri. In functie de aceste lungimi, exista mai multe modele de motoare. Acestea se impart in motoare liniare, motoare cu brat articulat si motoare ingropate.

Motoarele liniare sunt special create in cazul in care aveti un spatiu redus de manevra. Motoarele cu brat articulat sunt usor de instalat si permit o deschidere lina si rapida a portilor batante. Nu in ultimul rand, motoarele ingropate sunt ideale daca puneti accent pe un aspect discret si elegant. Un beneficiu in plus al acestor motoare este rezistenta ridicata la degradarea aparuta din cauza factorilor atmosferici. Toate cele trei modele de motoare va garanteaza automatizari sigure.

Criterii de care trebuie sa tineti cont inainte de achizitionarea unei automatizari porti batante

Pentru a fi siguri ca ati facut cea mai buna alegere in materie de automatizari, trebuie sa fiti foarte atenti la anumite detalii si caracteristici ale portilor si ale spatiului disponibil. In primul rand, motoarele automatizarilor sunt alese in functie de lungimea canaturilor si de greutatea portii. In al doilea rand, spatiul si aspectul arhitectural al interiorului proprietatii influenteaza mult alegerea automatizarii porti batante.

Asadar, daca aveti un spatiu redus de manevra si va doriti instalarea unei porti cu un aspect si design deosebit, alegerea ideala este o automatizare poarta batanta.