Autoritățile au revizuit în creștere cu 50% numărul deceselor cauzate de coronavirus în Wuhan, de la 2.579 la 3.869.

 

Noile cifre vin după mai multe săptămâni de scepticism cu privire la veridicitatea numărului de decese raportate, în contextul în care multe țări înregistrează peste 10.000 de morți, scrie The Guardian.

Oficialii chinezi își motivează revizuirea prin adăugarea numărului de pacienți decedați care nu au reușit să ajungă la spital, raportările tardive și greșite, precum și dificultățile de centralizare a informațiilor venite de la spitale private, temporare sau alte instituții medicale care se ocupă de pacienți.

„Viața și oamenii sunt primordiali. Fiecare pierdere de viață în timpul epidemiei nu este tristă doar pentru familie, ci și pentru oraș. Am dori să le transmitem sincere condoleanțe membrilor familiei celor care au murit în timpul epidemiei, precum și tovarășilor noștri și personalului medical care și-a sacrificat viața”, au transmis autoritățile din Wuhan.

Virusul care a infectat peste 2 milioane de oameni și a ucis peste 140.000 în toată lumea a apărut în Wuhan, la sfârșitul anului 2019.