″Spitalele de pediatrie sunt luate cu asalt de cazurile de Covid-19 la copii″⁣ spun medicii pediatrii, iar izbucnirea unei epidemii de gripă, pe lângă cazurile de coronavirus ar fi un dezstru.

Mulți dintre adulți ″au lăsat garda jos″⁣, după ce s-au vaccinat, în ceea ce privește respectarea măsurilor de siguranță, iar acest lucru poate avea consecințe grave.

România este pe ultimele locuri în ceea ce privește imunizarea, mai ales în rândul copiilor și nu trebuie să uităm că pandemia este departe de a se încheia. Iar sezonul rece vine și cu viroze respiratorii și gripa și este necesară o atenție sporită.

Dr. Victor Miron, medic rezident pediatrie Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”: ″Studiile au arătat că deși persoanele vaccinate se pot infecta, acestea fac forme ușoare de boală. Aceste noi variate care sunt mai patogene se datorează unei infectări în masă a populației. Dacă nu avem un procent cât mai mare de persoane vaccinate, scade numărul de infectați. O persoană vaccinată va bloca la poarta de intrare, în cavitatea bucală, replicarea virusului și atunci nu mai pot apărea mutații. Vaccinul împotriva SARS-CoV-2 nu ne protejează de gripă, pentru că vorbim de două virusuri diferite. Tocmai de aceea este impotrant să se facă ambele seruri″⁣.

Când pot fi făcute cele două vaccinuri și cum puteți evita infectarea copiilor cu SARS-CoV-2 sau virusul gripal aflați de la ora 11:00 pe stirileprotv.ro din emisiunea ″Doctor de bine″⁣ prezentată de Liliana Curea.