Un bărbat de 47 de ani a fost amendat, miercuri, cu aproape 4.000 de lei de poliţiştii locali din Timişoara, după ce s-a legitimat cu un act de identitate ilegal, pe care este menţionat că e „născut viu”, şi a parcat maşina într-un loc nepermis, transmite corespondentul MEDIAFAX.Potrivit unui comunicat al Poliţiei Locale Timişoara, oamenii legii au amendat cu 3.885 de lei un bărbat în vârstă de 47 de ani, care a prezentat un act de identitate ilegal.

Bărbatul este din Timişoara şi a fost surprins de şase ori în acest an de către poliţiştii locali în timp ce staţiona cu o maşină, cu numere de Hunedoara, în locuri interzise din zona centrală a oraşului, precum Piaţa Libertăţii şi strada Carol Telbisz.

„Acesta a încercat să scape de sancţiuni în momentul în care a fost depistat de poliţiştii locali legitimându-se cu un <Act de identitate conform cu Certificatul Medical Constatator al Născutului Viu>, care prezintă fotografie, dar nu are datele de identificare reale. Cel în cauză a fost însă identificat şi sancţionat atât conform OUG 195/2002 pentru staţionare în locuri interzise, cât şi conform Legii 61/1991 pentru refuz de legitimare şi pentru adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, adunând sancţiuni în valoare de 3.885 lei”, se arată în comunicatul Poliţiei Locale Timişoara.

Reprezentanţii instituţiei au mai informat că, din constatările lor, mai multe persoane se legitimează cu astfel de documente false.

„Atragem atenţia că vor fi luate măsurile legale de fiecare dată, poliţiştii locali având dreptul şi posibilitatea de a-i identifica şi sancţiona drastic pe cei care nu respectă prevederile legale”, spun reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara.