Premierul din Liban i-a dat mai mult de 16 milioane de dolari unei tinere din Africa de Sud, model pentru bikini, care susține că au avut o relație romantică după ce s-au întâlnit într-o stațiune de lux din Seychelles, potrivit unor documente ale autorităților judiciare sud-africane obținute de The New York Times.

Prim ministrul Saad Hariri încă nu ajunsese în guvern în 2013, atunci când i-a dat tinerei banii, iar operațiunile nu par să fi încălcat legile din Liban și Africa de Sud. Însă totul a ieșit la lumină acum, când Hariri, un politician extrem de respectat în Orient și aliat al SUA traversează o perioadă dificilă.

Afacerile familiei sale par că se prăbușesc, iar în ultima perioadă angajații nu au mai fost plătiți. Familia lui deține un grup de firme în domeniul construcțiilor, dar și media, iar în urmă cu câteva luni o parte din afaceri au fost cesionate.

Nici țara pe care o guvernează nu o duce prea bine, pentru că Libanul traversează o criză financiară accentuată, iar guvernul lui Hariri a adoptat măsuri de austeritate care au provocat proteste în țară.

Premierul Hariri nu a vrut să răspundă la întrebările legate de relația cu Candice van der Merwe și cadourile pe care i le-a făcut.

Potrivit sursei citate, cadourile lui Hariri – un bărbat căsătorit, tatăl a trei copii – pentru amanta sa au fost făcute din banii personali, el având o avere estimată de Forbes la 1,9 miliarde de dolari.

Hariri a cunoscut-o pe van der Merwe în 2013, pe când el avea 43 de ani, iar ea doar 20. Hariri nu era încă premier, dar se afla în fruntea principalei formațiuni politice din țara sa. Van der Merwe apărea în reclame pentru băuturi energizante și calendare cu costume de baie și câștiga 5.400 de dolari pe an.