Nu am ce comenta despre ce a spus dl.preşedinte, poate pentru că nu a spus mai nimic. Aş comenta mai degrabă ce nu ne-a spus. Nu am văzut la această lansare în cursa electorală nici umbră de bilanţ. Nimic despre realizări în cinci ani de mandat.
Preşedintele la final de mandat s-a străduit să ne vorbească despre ceea ce va face pentru că nu ne-a putut vorbi nimic despre ce a făcut!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Preşedintele ALDE susţine că şeful statului a preluat strategia fostului preşedinte Traian Băsescu. “O observaţie totuşi aş face: pentru că are zero realizări în cinci ani, dl preşedinte a trecut la strategia gloriosului predecesor Băsescu. După un mandat de primar în care nu a făcut nimic, ne amintim cum acesta a venit cu mesajul ”daţi-mi şi consiliul general ca să pot face treabă”. Vreo trei ani mai târziu, ca preşedinte, cerea românilor să-i dea şi un guvern condus de PD ca să poată face treabă. Azi, simţim pe pielea noastră unde ne-a dus experimentul ”Băsescu”.După cinci ani, tot cu asta vine şi dl Iohannis în faţa românilor : ”Războiul va fi câştigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democraţie, pro-europeană – nu doar cu preşedinte, dar şi cu guvern şi majoritate parlamentară (…) Voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni, la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate”.
Daţi-mi, daţi-mi, daţi-mi!!…
Domnule Iohannis, ai primit mai mult decât ai meritat vreodată. Când veţi începe să daţi ceva poporului care v-a ales? Pentru că timpul e scurt!”, completează Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE îşi încheie postarea cu un post-scriptum: “P.S. O notă de final uşor maliţioasă, dar cu anume semnificaţii: îmi spuneau colegii, în mod repetat, că între discursurile (întotdeauna) citite de dl. Iohannis şi textele postate pe site-ul preşedinţiei câteva minute mai târziu nu există nici cea mai mică diferenţă. Avem un preşedinte care chiar nu se poate abate o virgulă de la ce îi scriu alţii?”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Consiliul Naţional PNL, că va construi o nouă majoritate parlamentară construită în urma alegerilor la termen sau anticipate, dacă va câştiga un nou mandat de preşedinte al României.