caramida

Caramida este unul dintre cele mai vechi si rezistente material de constructii. De asemenea, caramida este si unul dintre cele mai utilizate materiale la constructia unei case, fiind cea mai des folosit material la noi in tara. In ultima perioada, evolutia caramizii ofera o multime de posibilitati de design, precum si o foarte buna eficienta energetica.
Caramida este obtinuta pornind de la patru elemente fundamentale si anume pamant, aer, apa si foc, fapt ce ii confera calitatea de material natural ce se integreaza perfect in mediul inconjurator. Acest amestec care are la baza argila, la care se mai adauga si alte materiale naturale precum nisipul, este uscat la soare sau ars in cuptoare speciale.
In domeniul rezidential, caramida este utilizata pentru structurile de rezistenta, pentru ziduri, pentru designul unor suprafete interioare sau exterioare sau pentru pavaj. Nu exista alt material de constructii care sa ofera atatea posibilitati pentru realizarea unor efecte de arhitectura unice. Casele vechi istorice si cele noi de inspiratie clasica, dar si cele mai moderne sunt pricipalele tipuri de constructii unde caramida este folosita foarte mult.

Ce avantaje au casele construite din caramida?

Numarul mare pe care la ofera au facut din acest material unul dintre cele mai folosite in timp la constructia de case. In alte ordine de idei, evolutia caramizii a cunoscut un proces foarte bun, avand in vedere ca astazi exista foarte multe inovatii care ii imbunatatesc utilizare in constructii si ii cresc capacitatea de izolare.
O casa construita din caramida este calduroasa, poate sa reziste peste 100 de ani si in plus, nu are nevoie de alte ingrijiri speciale. Fiind un material natural, caramida cumparata online de la Mesteru Manole permite peretilor sa respire asigurand un microclimat bun la interior si implicit un confort sporit. Interioarele caselor construite din caramida sunt la randul lor solare, primitoare si de asemenea, se preteaza foarte bine oricarui stil, fie el clasic sau modern, iar terenurile inguste nu sunt o probleme pentru constructia unei case din caramida. Prin utilizarea caramizii se pot realiza deschideri si suprafete curbate, un exemplu elocvent ar fi turnurile si turnuletele cladirilor impunatoare.
Datorita permeabilitatii ridicate pe care o are, caramida contribuie pe deplin la prevenirea acumularii de umiditate in locuita, fapt care poate conduce la formarea de mucegai si condens.
Caramida se preteaza perfect si multor combinatii, fie ca este vorba de lemn, tigla ceramica, piatra sau metal. Avand in vedere acest lucru nu exista nicio restrictie in utilizarea acesteia, fie ca este vorba de o casa in stil rustic, modern sau clasic. Practic, acest material de constructii se preteaza in orice zona, indiferent de condiile meteo.

Puteti comanda caramida de calitate si la super pret de pe mesterumanole.ro

mesteru manoleMediul online a inceput sa fie din ce in ce mai utilizat de multa lumea, datorita avantajelor importante pe care le ofera. Comandand online, economisiti timpul pe care l-ati fi irosit prin magazinele de constructii fizice si beneficiati si de preturi mai mici. Astfel, Mesteru Manole a deschis un magazin online de materiale de constructii pentru ca dumneavoastra sa puteti cumpara produse de calitate, simplu, rapid si la costuri mai reduse. Mesteru Manole are o gama foarte variata de produse pentru amenajari interioare si exterioare, instalatii termice, electrice si sanitare, materiale metalurgice etc. Astfel, acum este foarte simplu si rapid sa puteti comanda carmida de care aveti nevoie, iar aceasta va fi livrata exact in locul in care aveti nevoie. Pentru a vedea toata gama de produse disponibila online intrati pe site-ul www.mesterumanole.ro.