Cateva lucruri despre tevile PPR

Tevile PPR care mai sunt cunoscute si sub numele de tevi din polipropilena, sunt cel mai utilizat material pentru diferitele sisteme de instalatii, deoarece ofera o serie de avantaje si puncte forte pe care ale materiale nu le ofera. Fiind foarte cunoscute pe piata de profil de la noi din tara si solicitate de majoritatea firmelor de instalatii, teviile PPR nu dau niciodata gres, datorita materialelor din care sunt construite.

Tevile PPR sunt in general utilizate pentru mai multe tipuri de sisteme de apa rece, apa calda menajera si sisteme termice. Fiind foarte eficiente, avand un randament ridicat si oferind o serie de caracteristici imbatabile tevile PPR sunt extrem de utilizate in domeniu la aceasta ora.
Polipropilena din care sunt acestea construite este de aproape 9 ori mai usoara decat otelul, nu este toxica si se comporta mai bine decat cuprul la temperaturi scazute.
Durata de utilizare a tevilor PPR este de peste 20 de ani.

Pricipalele avantaje pe care le ofera tevile PPR

In primul rand tevile PPR ofera eficienta maxima de fiecare data. Polipropilena din care sunt acestea construite nu permite sub nicio forma schimbul termic cu mediul inconjurator, chiar daca vorbim de aer sau beton. In comparatie cu instalatiile vechi construite din tevi din cupru sau otel, cele din polipropilena au un randament mult mai bun. Avand un coeficient de transfer termic foarte mic, tevile PPR transporta caldura la destinatia finala fara a o pierde pe traseu.
Un alt avantaj pe care il ofera tevile PPR este compus din rezistenta ridicata la coroziune chimica, un lucru foarte important mai ales in cazul locuintelor care sunt conectate la sistemul centralizat de termoficare, unde curatarea conductelor in interior se face intotdeauna cu substante chimice.

De asemenea, teava PPR reduce foarte mult riscul aparitiei igrasiei, deoarece materialul acestea nu permite schimbul termic, iar condensul se mai ia deloc in calcul.
Pe langa faptul ca sunt foarte rezistente la coroziunea chimica, polipropilena din care sunt construite aceste tevi nu permit deloc depunere de straturi si astfel debitul nu se va miscora niciodata, apa fiind transporta la fel de fiecare data cand sunt utilizate aceste tevi avand o valoare cam cu pana la 20% mai mare in compartie cu alte tipuri de tevi.
Teava PPR este foarte rezistenta la inghet si astfel nu trebuie sa va faceti griji ca s-ar putea deteriora din cauza temperaturilor scazute. In plus, teava PPR ofera si o izolare fonica foarte buna.
Datorita faptului ca au o greutate scazuta tevile PPR se transporta, sudeaza si monteaza foarte usor.

Analizand foarte bine toate avantajele de mai sus, putem trage concluzia ca tevile PPR castiga foarte repede teren in fata altor tipuri de tevi.

Unde se mai folosesc tevile PPR?

tevile PPRTevile PPR se mai utilizeaza si in instalatiile ingropate in sape, pardoseala sau pereti. Chiar daca sunt constant supuse la presiunea emisa din toate unghiurile, tevile PPR ofera o rezistenta foarte buna indiferent de materialul in care au fost ingropate. Materialele utilizate reduc dilatarea cam cu 75% fata de alte tipuri de tevi si astfel pericolul aparitiei fisurilor este aproape inexistent. Astfel, este nevoie sa se foloseasca si mai putin bride de fixare, fapt ce duce la o reducere a costurilor.