Teava rectangulara este de fapt un tub sau un cilindru realizat din materiale cu o rezistenta ridicata la transmiterea tuturor fluidelor. Teava rectangulara este caracterizata prin diametrul interior pe care il are fiecare tip in parte.
Teava regtangulara are o gama variata de utilizare pentru aplicatii din diverse domenii precum cel al constructiilor, cel industrial, pentru piese de mobilier etc.
Un avantaj important pe care il ofera teava este faptul ca poate fi taiata, gaurita si sudata la dimensiunile necesare constructiei respective. De asemenea, teava rectangulara este un material versatil cu o rezistenta ridicata si o durata lunga de utilizare in timp.
Daca i se ofera o buna protectie anticoroziva, aceasta poate fi utilizata oferind aceleasi proprietati timp de pana la 25 de ani.

Cum se utilizeaza teava rectangulara in constructia unui gard

teava rectangulara

Mai jos se regasesc cativa pasi simpli ce trebuie urmati pentru constructia rapida si usoara a unui gard cu ajutorul tevii rectangulare.

In mod normal, orice proprietate sau casa are nevoie, de un gard care sa o delimiteze de restul proprietatilor si sa o protejeze. N-ai cum sa locuiesti intr-o curte care nu are un gard delimitator. Este evident faptul ca trebuie sa-ti marchezi cumva teritorului, iar cea mai usoara varianta este sa o faci cu ajutorul unui gard din teava rectangulara si alt material precum: plasa de gard sau panouri bordurate. Aceasta varianta este una usoara si rapida, deoarece teava rectangulara poate fi direct taiata la dimensiunile cerute de tine si nu mai trebuie sa o stilizezi in plus, iar astfel o poti utiliza direct.

Acestia sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi:

Primul pas pe care trebuie sa il faci este saparea fundatiei. Astfel: pentru stalpii din teava rectangulara, fundatia trebuie sa fie de o adancime de aproximativ 50 de cm si fundatia pentru centura de beton ce face legatura intre ei poate sa aibe o adancime de 20 de cm. Apoi trebuie sa aliniezi drept stalpii din teava rectangulara cu sfoara si sa-i pui la distanta pe care o doresti sau pe care o au materialele pe care le folosesti (plasa de gard, panouri bordurate).

Dupa ce ai facut acesti pasi, poti trece la turnarea betonului. Mai intai trebuie sa torni fundatia unde ai pus stalpii din teava rectangulara, apoi trebuie sa te apuci sa cofrezi centura de legatura intre stalpi. Dupa ce ai cofrat centura de legatura te poti apuca sa torni beton in ea.
Apoi, ultimul pas este sa legi materialul folosit (plasa de gard, panouri bordurate) de stalpii din teava rectangulara.

Astfel, in cativa pasi simpli poti obtine un gard rezistent si cu o durata ridicata de viata.