Mesteru Manole iti pune la dispozitie online o gama variata de dimensiuni pentru materialul de tip cornier.

Despre materialul numit Cornier

Materialul de constructie numit cornier este un produs confectionat din otel carbon si presupune o sectiune transversala care formeaza un unghi drept, ce poate avea laturi a caror dimensiuni sunt diferite.
Cornierul mai este cunoscut si sub alte denumiri, cum ar fi profil L sau otel cornier si este folosit mai ales pentru imbinarea de elemente.
Avand in vedere gama variata de dimensiuni si grosimi pe care o ai la dispozitie la Mesteru Manole, atunci cand iti comanzi acest material, trebuie sa ai in vedere necesitatea proiectului respectiv.

cornier

Proprietatile specifice pentru cornier

  1. Aceste profile poat avea dimensiuni diferite, cand vine vorba de latimea aripilor, adica a celor doua laterale care fromeaza unghiul drept dar si referitor la grosimea acestora;
  2. Un cornier poate avea dimensiuni cuprinse intre 20 si 100 mm latime pentru laturile inguste si 30-200 mm pentru cele mai late;
  3. Cand vine vorba de grosime, aceasta variaza intre 3 si 15 mm;
  4. In ceea ce priveste unghiul format de cele doua aripi, acesta trebuie neaparat pastrat neschimbat, chiar si in cazul unei taieri, pentru a putea fi folosit corespunzator.

De ce sa alegi un astfel de profil?

Alegerea unui profil de cornier trebuie facuta mereu in functie de necesitati. Acest material poate fi utilizat in diverse domenii, cum ar fi: pentru remorici, componente structural si in special la aplicatii metalice pentru caroserii de vechicule.
In acelasi timp, este foarte intalnit in constructia de utilzaje industriale, porti si garduri sau chiar nave.
Conform standardelor international de calitate, acest profil de cornier trebuie sa fie fabricat in concordanta cu acestea. Aceste standard, stabilesc inclusiv tolerantele acestuia.
Astfel, acest material de constructie, poate fi cea mai buna alegere pentru proiecte si structure metalice a caror principala atributie este rezistenta.

Caracteristicile pe care le are un cornier sunt urmatoarele:

  • Poate fi montat prin sudare, cat si prin nituire, fiind astfel usor de adaptat nevoilor oricarei constructii;
    Acest cornier este un material foarte durabil, confectionat din otel;
  • Este un adjuvant in cresterea rezistentei constructiilor, detinand o serie de proprietati care ii ofera rexistenta si stabilitate mecanica;Acest material actioneaza ca un liant intre diferite componente ale constructiilor atunci cand este montat.