Cel mai mare strat de zăpadă din ţară măsurat la o staţie meteo este de 141 de centimetri, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, potrivit meteorologilor sibieni.

La Bâlea Lac există însă şi risc de producere de avalanşe, de gradul trei, pe o scară de la unu la cinci. Turiştii pot ajunge la Bâlea Lac doar cu telecabina. Se poate ajunge cu maşina, pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Cascadă, de unde este posibil doar transportul pe cablu până la Bâlea Lac.

De altfel, strat de zăpadă peste un metru se înregistrează în această perioadă doar în Munții Făgăraș și în Munții Bucegi, la Vârful Omu și Fundata.

Sunt înregistrate și două locuri din țară unde troienele de zăpadă depășesc însă doi metri.

Zăpadă de până la un metru se înregistrează doar în zonele de munte, în timp ce doar în zona Zimnicea-Giurgiu stratul de zăpadă măsoară între 25 și 34 de centimetri.

Vineri dimineaţă este în vigoare o atenționare cod galben de viscol și ninsori în 14 județe, fiind vizată zona de munte. Totodată, o informare meteo anunță vânt puternic până sâmbătă noaptea. Două atenționări nowcasting cod portocaliu și galben anunță ninsoare viscolită în 4 județe (detalii aici).