A alege un patut pentru cel mic este o misiune deosebit de importanta. De ceea ce noi alegem va depinde somnul celui ce este cel mai drag din intreaga lume. Pare – si este – o responsabilitate foarte mare, insa daca urmariti cateva sfaturi, alegerea unui patut pentru copii va fi mai simpla.

1. Patut de copii din lemn

patuturi din lemn

Aceasta este cea mai cunoscuta varianta, cu zabrele din lemn, mai mare sau mic mic, colorat sau nu, din lemn natural. Este recomandat lemnul de esenta tare: fag, stejar, frasin. Acesta este un model sigur de patut de copii si recomandat atunci cand copilul este mai mic. Exista si variante in care patul este si balansoar si se leagana, pentru a conferi mai mult confort celui mic. Inainte de a alege o saltea pentru el, intrebati si pediatrul care sunt recomandarile sale.

2. Patut de copii transformabil

patuturi copii transformarbile

De obicei din materiale sintetice, aceste paturi sunt preferatele parintilor o data ce copilul a mai crescut, deoarece sunt foarte versatile si “cresc” o data cu cel mic. Chiar daca sunt mai scumpe, ele se pot dovedi o investitie care a meritat – copilul poate beneficia ce acelasi pat pentru multi ani de acum inainte.

3. Patut de copii din metal

Patul din metal este o alegere foarte in trend. O alegere deosebita si speciala, ce se potriveste unei camere ingrijite. Patul de metal este de altfel si cel mai rezistent.

4. Patuturi de copii suprapuse

Paturile suprapuse sunt o solutie ideala pentru a salva timp. Un pat poate sa fie si suprapus unui sistem inovativ de depozitare a hainelor si jucariilor, ceea ce ajuta la organizarea spatiului. Paturile suprapuse se recomanda copiilor mai mari ca varsta.

Informatii generale

  • Patul pentru copii trebuie sa aiba toate marginile rotunde, niciuna sa nu fie ascutita. Este deosebit de important pentru siguranta celui mic.
  • Daca patul nu vine cu saltea inclusa, trebuie sa fiti foarte atenti ca aceasta sa fie realizata din materiale de inalta calitate, non-alergenice, care ofera sustinerea necesara. Daca nu sunteti siguri pe salteaua pe care o doriti sa o cumparati, intrebati pediatrul.
  • Un pat cu zabrele va fi mai usor de folosit daca o parte a sa este detasabila. Verificati acest aspect. Inca un lucru important legat de zabrele: acestea nu trebuie sa fie amplasate la o distanta mai mare de 2-3 cm.
  • Paturile suspendate sau suprapuse sunt indicate copiilor mai mari. Verificati scarile care duc spre pat – daca sunt solide si daca nu aluneca.
  • Daca aveti probleme cu tantarii, alegeti un pat caruia ii poate fi atasata usor o plasa de tantari.
  • Daca cumva ti se pare ca cel mic nu doarme bine, ar putea fi si din cauza patului! Schimba pentru o seara patul si vezi cum se simte cel mic in alt pat.

sursa: http://filedinonline.ro/