Una dintre bolile care afecteaza o foarte buna parte din persoanele de peste 50 de ani este osteoporoza. Aceste statistici sunt foarte ingrijoratoare si trebuie sa fie luate foarte in serios. De asemenea, mai trebuie semnalat faptul ca aceasta boala este mult mai des intalnita in cadrul femeilor. Astfel ca daca ai o varsta mai inaintata, nu ezita sa iti faci investigatia de osteodensitometrie.

In acest mod medicul poate sa depisteze din timp aceasta boala si sa iti ofere un plan de tratament convenabil. Cu ajutorul acestei investigatii se va determina densitatea si rezistenta osoasa.

Care este rolul unei examinari in osteodensitometrie?

Ei bine, sectia de osteodensitometrie are un rol foarte important atunci cand vine vorba de preventia osteoporozei. Aceasta este si mai importanta atunci cand vine vorba de femei, caci boala afecteaza mai mult de 50% dintre femeile cu varsta de peste 50 de ani.

Cu ajutorul investigatiei de osteodensitometrie, medicul va avea posibilitatea de a determina densitatea osoasa si sa stabileasca daca este nevoie inceperea unui plan de tratament. Daca nu se actioneaza din timp, sansele ca lucrurile sa se inrautateasca pe viitor sunt foarte mari si va fi mult mai greu aplicarea unui plan de tratament convenabil.

osteodensitometrie

De ce este necesara efectuarea unei investigatii de osteodensitometrie?

Se mai pune inca o problema in discutie. Osteodensitometria nu doar ca este folositoare, ci este chiar necesara.
Pe langa faptul ca osteoporoza poate afecta un numar ingrijorator de persoane, aceata nici nu prezinta simptome.

Astfel ca este nevoie de o anumita procedura care sa ii ajute pe medici sa depisteze aceasta boala din timp.
Din fericire aceasta solutie este disponibila pe piata si este cunoscuta sub numele de osteodensitometrie si dexa. Aceasta procedura nu are o durata mare, putand fi realizata fara nicio problema in doar 15 minute.

Trebuie sa ai in vedere ca nu trebuie sa iei comprimate pe baza de calciu inainte cu 24 de ore. Acestea iti vor putea afecta rezultatele foarte mult si nu vor fi de o acuratete mare.

Chiar daca nu este folosita cu acest scop prea des, investigatia dexa poate fi folosita si de catre atleti

Este valabil mai ales atunci cand doresc sa afle procentajul de grasime din corp.
Astfel ca investigatia dexa poate fi folositoare si atletilor de performanta atunci cand participa la competiti sportive. De altfel, este recomandat sa fie cunoscut si procentajul de masa musculara din corp.

Indiferent ca medicul ti-a recomandat sa iti faci investigatia dexa din motive de sanatate sau pentru ca practici sportul si vrei sa stii procentajul de grasime din corp, nu trebuie sa eziti sa iti faci aceasta investigatie.