Lumea handbalului feminin românesc a aşteptat cu interes decizia de luni a Consiliului de Administraţie al FRH în ”Cazul Ecusoanele”. Votul membrilor CA ar fi putut schimba configuraţia clasamentului şi modul în care s-ar fi derulat Liga Naţională până la verdictul final, decernarea titlului de campioană. Verdictul este deja cunoscut.

Cu o decizie de 9-6, Consiliul de Administraţie a decis să menţină verdictul Comisiei de Apel: meci pierdut pentru CSM Bucureşti şi un punct de penalizare. ProSport a stat de vorbă cu mai multe persoane implicate în stabilirea acestei decizii şi aflat culisele votului.

A fost o şedinţă lungă, iar problema a fost întoarsă din nou pe toate feţele. Oricum ştiam despre ce este vorba, pentru că am mai avut-o o dată pe tapet”, a declarat unul dintre membrii CA. S-a votat în secret, fiecare membru fiind rugat să voteze cu DA sau NU la întrebarea ”Trebuie acordate punctele înapoi echipei feminine CSM Bucureşti?

Au fost prezente 15 persoane, însă numai 14 au intrat într-o încăpere separată şi şi-au exprimat opţiunea pe o foaie de hârtie. Preşedintele Alexandru Dedu a aşteptat verdictul, votul lui urmând a fi decisiv în caz de egalitate. După prima numărare, scorul a fost 8-6 în defavoarea CSM. ”Votul preşedintelui nu a mai contat, dar Alexandru Dedu a mers pe varianta majorităţii pentru a da o greutate mai mare verdictului”, spune un alt membru CA. Miza fiind mare, iar interesul pe măsură, sunt informaţii certe că unii dintre membrii CA şi-au fotografiat buletinul de vot pentru a arăta, în caz de nevoie, modul în care au judecat cauza.

Este clar că unii dintre membri au fost interesaţi să menţină penalizarea CSM-ului. Mă refer la cei de la Craiova şi Baia Mare, precum şi cei din sfera lor de influenţă. Au fost însă alţi membri deranjaţi de faptul că CSM Bucureşti a convocat o Adunare Generală Extraordinară în care a cerut revocarea Consiliului de Administraţie şi a preşedintelui, explică unul dintre cei implicaţi în scrutin.

Punând cap la cap informaţiile primite din interior, ProSport a aflat şi modul cum s-a votat:

Contra CSM: Daniel Kotecz, Marius Barcan, Ioan Băban, Flavius Sâsâeac, Toma Pleşa, Gheorghe Bejinariu, Narcisa Lecuşanu, Daniel Georgescu, Alexandru Dedu

Pro CSM: Liviu Gugleş, Alin Cârligeanu, Jan Mateescu, Doru Manea, Ionuţ Ciobanu, Vasile Pavel.

După verdictul Consiliului de Administraţie, CSM Bucureşti a anunţat că îşi va căuta dreptatea la Tribunalul de Arbitraj în Sport de la Lausanne.

Nu s-a votat după regulamente, ci după interese. Dar Dumnezeu va arăta de partea cui este dreptatea şi CSM Bucureşti va câştiga titlul de campioană.

A declarat şeful secţiei de handbal de la CSM Bucureşti, Bogdan Vasiliu.