Inainte de inceperea unui proiect in mediul online primul pas pe care trebie sa il faci este sa alegi un pachet de gazduire care ti se potriveste cel mai bine. Inainte de a lua o decizie din acet punct de vedere tineti cont de mai multi factori si nu numai de spatiul web alocat pe server.

Ce trebuie luat in calcul pentru ca site-ul sa fie cat mai rapid?

Din experienta va pot spune ca 1G de spatiu alocat pe server este mai mult decat suficient pentru un web site de prezentare, chiar si un magazin online deci nu puteti atat de mult accentul pe acest aspect ci urmariti si alte elemente mult mai importante cum ar fi:

  • Numarul de domenii acceptate. Degeaba ai 10 G spatiu pe server daca iti poti aduga 1 singur domeniu. Este ca si cum ai avea un teren de 10.000 metri patrati si iti poti contrui decat o singra casa!
  • Numarul adreselor de e-mail, MySQL si conturi FTP. In general acestea sunt nelimitate pe majoritatea pachetelor de gzduire.
  • Trafic lunar. Este iar un element care de care aveti foarte mare nevoie.
  • Utilizati interfata cPanel, care este foare prietenoasa si interactiva. Evitati un provider cu o interfata.
  • Sa ruleze cu ultima versiune de PHP. Pentru ca marea majoritate a CMS-urilor evolueaza si au nevoie de resurse din ce in ce mai multe.
  • Sa aveti optiunea de Ioncube care protejeaza fisierele PHP de atacuri si coduri Malware.
  • Sa aibe activata optiunea de Back-up zilnic.
  • LiteSpeed / Softaculous pentru a va putea adauga usor un CMS dorit.
  • Analizati cu atentie elemetele de securitate ale furnizorului pentru a fi sigur ca alegerea este cea mai buna. De ce? pentru ca securitatea este foarte importanta in mediul online avand in vedere ca majoritate platformelor online au devenit din ce in ce mai vulnerabile.

 

Cum fac alegerea cea mai buna pentru o gazduire web profesionala?

Inainte de a alege cu cine sa lucrati cautati pareri pe internet cat mai multe, puneti cat mai multe intrebari celor de la suportul tehnic si in acest mod verificati si modul lor de reactivitate.

Imaginati-va ca va cumparati un spatiu fizic, un teren pe care doriti sa va construiti o casa si doriti sa aveti cat mai multe utilizati sa fie totul cat mai comod si costul sa fie redus.

Pentru un pachet de gazduire web profesionala preturile pornesc in general de la 10-15 Euro/ An poate chiar mai ieftin si puteti avea un web site care sa se miste destul de bine.

Va dorim mult succes in aceasta alegere si va stau la dispozitie pentru orice detaliu dorit.