Informatii generale despre endoscopie

endoscopie

Endoscopia gastrointestinala superioara reprezinta o procedura medicala ce ii permite medicului vizualizarea esofagului, stomacului si duodenului cu ajutorul asa-numitului endoscop. Acesta este un tub lung si subtire, foarte flexibil si de o precizie inalta, care prezinta in varf o camera video si o sursa de lumina.

Pentru realizarea endoscopiei, tubul este introdus in cavitatea bucala a pacientului, urmand a fi inghitit. Personalul medical va ghida dispozitivul astfel incat sa realizeze o inspectie pe toata lungimea tubului digestiv superior, adica a esofagului, a stomacului si a duodenului. Endoscopia se realizeaza sub anestezie locala, astfel incat pacientul sa nu simta disconfort la inghitire.

Investigatia este una nedureroasa si rapida, durand aproximativ 3-5 minute. Aceasta nu impiedica respiratia pacientului, iar anestezia locala ajuta la calmarea senzatiei de disconfort. Echipamentul medical utilizat este foarte modern si ofera rezultatele dorite. Afectiunile ce tin de esofag, stomac si duoden devin mai usor de depistat, iar pe baza rezultatelor investigatiei, medicul poate oferi un plan de tratament eficient.

Ce sa faceti de aceasta analiza?

Inainte de a face o endoscopie veti discuta cu medicul in detaliu despre problema medicala pe care o aveti si daca suferiti si de alte boli. Sarcina, alergiile la medicamente, dependenta de insulina, bolile de inima si cancerul sunt doar cateva exemple de conditii medicale pe care medicul ar trebui sa le cunoasca inainte de realizarea endoscopiei. Aceste informatii ajuta medicul sa ia decizii in privinta masurilor de precautie ce ar trebui luate pentru realizarea analizei in conditii de sigurante.

Exista o serie de medicamente ce nu ar trebui luate inainte de endoscopie:

  • Medicamente antiinflamatoare;
  • Tratamente anticoagulante;
  • Aspirina;
  • Heparina;
  • Anxiolitice (medicamente impotriva anxietatii), antidepresive sau alte medicamente ce pot induce starea de somnolenta.

Unde va puteti efectua o endoscopie?

Clinica Medicala RomGerMed ofera servicii medicale de cea mai inalta calitate, putand beneficia de o endoscopie realizata de un personal medical foarte bine pregatit. Medicii specialisti de la RomGerMed va vor trata cu grija deosebita si va vor indruma cu toate informatiile necesare pentru a avea un stil de viata sanatos. Puneti-va sanatatea pe primul loc si programati-va la un consult!