Din ce in ce mai apreciata si mai folosita de specialistii in domeniul constructiilor, teava rectangulara se remarca prin proprietatile materialului folosit pentru obtinerea sa. De asemenea, se mai remarca si prin vasta arie de utilizare a acestor tevi rectangulare, dar si prin rezistenta materiei prime folosite (otel). Mesteru Manole pune la dispozitia clientilor sai acest produs de ultima generatie, adaptabil si utilizat in functie de nevoile si dorintele consumatorilor.

Domenii de utilizare pentru teava rectangulara

Realizata din otel si utilizata in domeniul constructiilor, teava rectangulara face parte din gama larga de produse metalurgice si se afla in topul materialelor utilizate in constructii.
teava rectangulara
Teava rectangulara comercializata online de Mesteru Manole acopera o vasta arie de utilizare (uz gospodaresc, civil, industrial). Astfel, cu ajutorul tevii rectangulare, se pot realiza confectii si constructii metalice precum : garduri, porti, rame, rafturi, hale, balustrade, cadre, structuri metalice de sustinere, mai pe scurt, un ansamblu de structuri din otel. Mai mult decat atat, acest material este cunoscut pentru utilizarea sa in domeniul auto in vederea realizarii diverselor piese. La Mesteru Manole gasiti o gama vasta de dimensiuni care confera o maxima rezistenta structurilor realizate de catre dumneavoastra.

Caracteristici tehnice pentru teava rectangulara

Teava rectangulara prezinta o suprafata neteda, fara crapaturi, ori incluziuni nemetalice. Imbinarea sudata este compacta si continua, fara defecte care ar putea atenua rezistenta imbinarii sudate sub cea a metalului de baza. Extremitatile tevii rectangulare sunt taiate perpendicular pe axa acesteia. Pentru a asigura o buna protectie impotriva coroziunii, se aplica un strat de ulei pe suprafetele exterioare. In plus, acest material de constructii poate fi taiat si sudat fara a-si diminua din proprietati.

Sunt doua procese de productie prin care se realizeaza tevi rectangulare

Deformarea la rece si deformarea la cald reprezinta metodele de obtinere ale materialului in cauza. Astfel, teava rectagulara obtinuta prin procesul de deformare la cald (temperaturi foarte crescute) este recomandata de catre specialisti pentru uz gospodaresc, dat fiind faptul ca aceasta este mai maleabile, deci usor de utilizat de catre un consumator mai putin avizat. Pe de alta parte, cea obtinuta prin procesul de deformare la rece (temperaturi foarte scazute) este mai potrivita pentru constructiile metalice care vor fi expuse unor presiuni ridicate, buna rezistenta a materialului mulandu-se perfect pentru acest tip de constructii.

Daca studiem in amanunt caracteristicile si avantajele unei tevi rectangulare, vom ajunge la concluzia ca utilizarea acestui tip de teava este o solutie ingenioasa si foarte apreciata in domeniul constructiilor in ultimii ani, datorita unui cumul de factori: rezistenta ridicata (multumita materiei prime, otelul), forma dreptunghiulara (unghiuri de 90 grade), buna reactie la socuri, raportul calitate-pret de necontestat, dar si larga plaja de utilizare pe care o ofera acest material.

Pentru a vedea intreaga varietate de dimensiuni de teava rectangulara accesati urmatorul link: https://mesterumanole.ro/metalurgice/teava/teava-rectangulara