Revenit la antrenamente pe terenurile de la Australian Open după o primă victorie legală, Novak Djokovic este încă în vizorul autorităţilor australiene.

Aceştia reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală, pentru a ajunge la Melbourne, scrie News.ro.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi asigurat într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el a părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania în perioada Anului Nou.

Academia de Tenis Soto (cu sediul în sudul Spaniei) a publicat mai multe videoclipuri cu numărul 1 mondial la antrenament, sau înconjurat de copii şi urând un an nou fericit 2022. Potrivit presei australiane, Djokovici ar fi părăsit Spania în 4 ianuarie.

Documentul completat de sârb când a intrat în Australia aminteşte că “oferirea de informaţii incorecte guvernului australian este o infracţiune gravă”, care poate duce chiar la “până la 12 luni de închisoare”.

Marţi, premierul australian Scott Morrison şi omologul său sârb Ana Brnabic au discutat şi ei despre situaţia numărului 1 mondial. “Amândoi au convenit să rămână în legătură cu acest subiect şi să consolideze relaţiile bilaterale” dintre Australia şi Serbia, anunţă Daily Telegraph.