CS Universitatea Craiova a semnat un contract valabil până la finalul sezonului competiţional cu fotbalistul portughez Andre Filipe Bernardes Santos, cu opţiune de prelungire pentru încă doi ani, a anunţat clubul din Bănie pe site-ul său oficial.

Andre Santos, născut pe data de 2 martie 1989, în localitatea Sobreiro Curvo, are 1,80 m şi evoluează pe postul de mijlocaş, fiind jucător de picior drept.

Lusitanul a petrecut tot junioratul la Sporting Lisabona (perioada 2002-2008), echipă la care a jucat în cele mai multe meciuri: 67, dintre care 19 în Europa League.

Andre Santos a jucat pe 3 noiembrie 2011, cu Sporting, în România, contra echipei FC Vaslui, portughezul fiind pe teren timp de 78 de minute. Ulterior a fost împrumutat, pe rând, la Fatima şi Leiria. A fost împrumutat de Sporting şi în Spania, la Deportivo De La Coruna (15 meciuri), unde a fost coleg cu conaţionalul său Diogo Salomao (Dinamo Bucureşti), apoi a fost transferat la Vitoria Guimaraes (35 de meciuri). A mai jucat în Turcia la Balikesirspor (11 meciuri) şi în Franţa la FC Metz (30 de meciuri). În actualul sezon competiţional, la formaţia portugheză FC Arouca, a jucat în 21 de partide şi a izbutit să ofere o pasă decisivă.

Santos are multe prezenţe şi la selecţionatele Portugaliei (Under-18, Under-19 şi Under-21). A debutat în naţionala mare pe data de 29 martie 2011, într-un amical cu Finlanda, câştigat de portughezi cu scorul de 2-0. El a mai evoluat, de asemenea, şi în amicalul contra selecţionatei Luxemburgului, punând umărul la victoria cu 5-0.

Andre Santos este al doilea transfer perfectat de Universitatea în ultimele zile, după cel al fundaşului Florin Gardoş, împrumutat de la Southampton până la finalul sezonului.

Andre Santos este al doilea portughez din lotul Universităţii, după fundaşul Tiago Ferreira.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto: www.ucv1948.ro