Cauti cateva idei de amenajari spatii verzi? Este mult mai usor decat crezi sa oferi gradinii tale un aspect reimrospatat intr-un buget mic. Am enumerat cateva solutii rapide mai jos pentru a te ajuta sa economisesti bani, in timp ce iti faci spatiul in aer liber sa arate fantastic.

Fie ca este vorba de reconditionarea unui raft vechi, de planificare atenta a ceea ce plantezi in gradina sau de refacerea obiectelor vechi, arunca o privire pe lista de mai jos asupra modului in care poti sa iti amenajezi gradina, in timp ce economisesti bani, dar fara a face rabat la ceea ce iti place.

Deci, esti gata sa dai gradinii tale un nou aspect? Incearca aceste idei simple pentru gradina ta.

Ofera o forma gradinii tale

Una dintre cele mai simple si mai ieftine modalitati de a va transforma gradina este de a taia gazonul intr-o forma clar definita – ceva de genul unui cerc, un patrat sau dreptunghi. Marcati forma prin plantarea unor copaci sau prin ghivece cu flori.

Plantati plante din seminte

Fara indoiala, cel mai ieftin mod de a obtine o gradina infloritoare este sa semeni seminte. Fie ca este vorba de seminte de flori sau seminte de legume, nu uita sa verifici dimensiunea pachetului de seminte, deoarece unele contin mult mai multe seminte decat ai putea semana intr-un an.

Planteaza flori si copaci

O modalitate eficienta din punct de vedere al costurilor de a umple paturile de flori cu plante deosebite este de a cumpara plante perene pe care le poti imparti. Acest lucru poate suna a gradinarit la nivel avansat, dar chiar nu este. Va functiona cu plante perene care formeaza aglomerari, cum ar fi geumele, astrantia si muscatele rezistente.

Tot ce trebuie sa faci este sa scoti si sa o desparti in doua sau trei bucati, fiecare cu tulpini si radacina. Sapati o gaura si plantati fiecare parte in patul de flori. Anul viitor, cand vor creste si se vor raspandi, le puteti dezgropa si desparti din nou pentru a avea si mai multe plante.

Vei obtine un rezultat minunat in cativa ani pentru foarte putini bani. Sase plante de muscat sunt de obicei suficiente pentru a incepe intr-o gradina de dimensiuni medii.

Acestea sunt 4 idei de amenajari gradini foarte simplu de executat, si intr-un buget rezonabil de realizat.