Postul britanic de televiziune BBC a decis marţi suspendarea lui Jeremy Clarkson, unul dintre prezentatorii emisiunii „Top Gear”, după ce starul din Marea Britanie a avut o dispută violentă cu unul dintre producători, relatează BBC.

„Din cauza unei dispute violente cu un producător al BBC, Jeremy Clarkson a fost suspendat pe durata investigaţiei”, a anunţat postul de televiziune britanic într-un comunicat. Realizatorul în vârstă de 54 de ani l-ar fi lovit pe producător după o ceartă pornită de la un motiv banal: echipa de catering nu ajunsese la studiourile unde se filma emisiunea, aşa că nu a putut lua cina la timp, potrivit dailymail.co.uk.

Acest lucru l-a enervat atât de tare pe Clarkson, încât starul BBC l-a lovit pe asistentul de producţie Oisin Tymon (36 de ani). BBC a anunţat că emisiunea „Top Gear“ nu va fi difuzată în această săptămână, iar următoarele două episoade ale show-ului, ultimele din acest sezon, sunt şi ele sub semnul întrebării. Imediat după acest episod fanii emisiunii au iniţiat o petiţie online pentru prin care cer revenirea lui Jeremy Clarkson la TV. Petiţia a adunat până în prezent peste 150.000 de semnături.

Alte scandaluri în care a fost implicat Jeremy Clarkson Nu este prima oară când Jeremy Clarkson, în vârstă de 54 de ani, se află în centrul controverselor. În mai 2014, prezentatorul „Top Gear” a fost nevoit să îşi prezinte scuze după ce a folosit un termen rasist în cadrul unor filmări din Birmania.

De asemena, în octombrie 2014, autorităţile din Argentina au depus o plângere oficială la postul BBC, acuzându-l pe Jeremy Clarkson de comportament insultător. În timpul filmărilor din Argentina, starul „Top Gear” putea fi observat conducând un automobil cu numerele de înmatriculare H982 FLK, făcându-se astfel aluzie la războiul Argentinei cu Marea Britanie pentru controlul asupra Insulelor Falkland (Malvine).

Nici românii nu au scăpat de ironiile britanicilor, atunci când aceştia au filmat în ţara noastră. „Port această pălărie pentru ca ţiganii să creadă că sunt de-al lor. Mi s-a spus că pot fi violenţi dacă nu le place cum arăţi“, spunea Jeremy Clarkson, care considera România „ţara lui Borat“. Jeremy Clarkson se numără printre cele mai populare şi bogate vedete britanice. În anul financiar 2012-2013, veniturile totale ale lui Jeremy Clarkson au fost de peste 14 milioane de lire sterline (19,7 milioane euro).