Jeremy Clarkson, starul show-ului “Top Gear”, care a fost suspendat recent de conducerea radiodifuzorului public britanic (BBC) ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu un producător, ar urma să fie dat afară, iar un anunţ oficial în acest sens ar urma să fie făcut miercuri.
Jeremy Clarkson a fost suspendat pe 10 martie de la cârma emisiunii “Top Gear”, după ce a fost acuzat că l-ar fi lovit cu pumnul pe Oisin Tymon, un membru al echipei de producţie. Totodată, BBC a anunţat la momentul respectiv că a demarat o anchetă în legătură cu acest incident.
Potrivit publicaţiei britanice The Telegraph, ancheta s-a încheiat, iar Jeremy Clarkson a fost găsit vinovat pentru faptul că l-a atacat pe Oisin Tymon.

The Telegraph mai relatează că, în urma anchetei interne derulate de BBC, s-a ajuns la concluzia că Jeremy Clarkson a fost implicat într-o confruntare fizică cu respectivul producător, după aproximativ 20 de minute în care cei doi s-au certat.

Altercaţia s-ar fi iscat după ce Jeremy Clarkson ar fi fost informat, după o zi de filmare, că nu poate să mănânce friptură cu cartofi prăjiţi din cauză că bucătăria hotelului în care era cazată echipa “Top Gear” era închisă.

Ca urmare a acestei investigaţii, care l-ar fi găsit vinovat pe Jeremy Clarkson, starul show-ului “Top Gear” ar urma să fie demis de la BBC, miercuri, potrivit telegraph.co.uk.

Însă, contactaţi de publicaţia britanică The Guardian, reprezentanţii BBC au spus că nu a fost luată încă o decizie finală în cazul lui Clarkson, care a fost suspendat în urmă cu 15 zile. “Nu a fost luată nicio decizie. Când vom avea un rezultat, îl vom anunţa”, a spus un purtător de cuvânt al BBC.