Letonia a anunțat ca intră în lockdown ca urmare a creșterii cazurilor de COVID-19. „Sistemul nostru de sănătate este în pericol”, a declarat premierul Krisjanis Karins.

Lockdown-ul intră în vigoare din 21 octombrie și se va încheia pe 15 noiembrie, măsura fiind aprobată pentru a încerca să încetinească o creștere a numărului de infecții, deși Letonia este una dintre cele mai puțin vaccinate țări din Uniunea Europeană.

„Letonia este numărul 1 în lume în ceea ce privește rata infecțiilor”, a declarat, luni, ministrul Sănătății, Daniels Pavluts, după o reuniune de urgență a guvernului, potrivit Reuters.

Letonia, încă o țară din UE cu rata de vaccinare scăzută

Magazinele, restaurantele, școlile și locurile de divertisment vor fi închise, iar doar serviciile esențiale vor fi disponibile. Carantina va fi apoi atenuată doar pentru cei vaccinați”, a precizat Daniels Pavluts.

Sistemul nostru de sănătate este în pericol”, a declarat premierul Krisjanis Karins, care a dat vina pe ratele scăzute de vaccinare din țara sa pentru creșterea bruscă a numărului de spitalizări.