Mai multe percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, într-un dosar instrumentat de DNA, la sediul primăriei Sectorului 5, condusă de Marian Vanghelie, precum şi acasă la edil. Marian Vanghelie are calitatea de suspect şi este cercetat pentru abuz în serviciu. Iubita acestuia, Oana Mizil, a declarat la ieşirea din sediul DNA că este însărcinată şi că va demisiona din Parlament, dar nu a recunoscut acuzaţiile.

Mai multe percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, într-un dosar instrumentat de DNA, la sediul primăriei Sectorului 5, condusă de Marian Vanghelie, precum şi acasă la edil. Marian Vanghelie are calitatea de suspect şi este cercetat pentru abuz în serviciu. Iubita acestuia, Oana Mizil, a declarat la ieşirea din sediul DNA că este însărcinată şi că va demisiona din Parlament, dar nu a recunoscut acuzaţiile. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Victor Ponta, despre Toni Greblă: Aşa am aflat şi eu ce om periculos e…

UPDATE 14.50 Deputatul Oana Niculescu Mizil a declarat la ieşirea din sediul DNA că va demisiona din Parlament pentru a nu îngreuna ancheta. Mizil nu a recunoscut că a condus o firmă, operaţiune incompatibilă cu funcţia de deputat. Oana Mizil a declarat jurnaliştilor că este însărcinată şi va avea un copil cu Marian Vanghelie. „Am calitatea de suspect. Acuzaţia este că am participat într-o firmă, dar nu este adevărat nimic. Vă anunţ că astăzi îmi depun demisia din calitatea de deputat pentru că nu vreau să fie un impediment în faţa justiţiei şi sunt un om corect.

Întrebată daca este însărcinată, Oana Mizil a răspuns: ” Într-adevăr sunt însărcinată, Marian are al doilea băiat”. Întrebată daca acest dosar îi poate risca viitorul, ţinând cont că are deja o condamnare. Deputatul a replicat că nu crede pentru că se consideră nevinovată. În legătură cu administrarea societatii comerciale, aceasta a precizat că ” nu am administrat nicuiun magazin. Din contră, am consiliat. Pur şi simplu mă consider nevinovată pentru că îmi place moda, nu am ce să fac, nu am putut să stau departe de modă, asta a fost primul meu hobby“, a spus Oana Niculescu Mizil la ieşirea din sediul DNA.

UPDATE 14.20 Parcheziţiile la locuinţa primarului Sectorului 5 s-au încheiat, iar Marian Vanghelie a fost urcat într-o maşină împreună cu jandarmi şi dus la Primăria Sectorului 5, unde continuăp percheziţiile. Avocatul său, Cezar Bivolaru, susţine că ulterior, la finalizarea percheziţiilor de la primărie, Marian Vanghelie va fi dus la sediul DNA.

UPDATE 14.00 Primarul Marian Vanghelie a declarat la Digi24 că nu are niciun cont, în afară de cardul de serviciu, că nu a încasat niciun ban, iar atribuirea contractelor s-a făcut în baza licitaţiilor publice. „Nu vi se pare că un pic, ceva nu se bate? Aţi auzit de mine că am conturi? Dacă găsiţi vreun cont al meu în afară de cardul de serviciu, mă împuşc în cap în piaţa publică”, a spus primarul Sectorului 5. Întrebat în legătură cu percheziţiile desfăşurate la domiciliul său, Marian Vanghelie a afirmat că s-au găsit doar „lucruri lumeşti”: „Nu s-au găsit nici zecile de milioane de euro la mine acasă, nu e niciun leu pe aici, am doar nişte ceasuri. Cum ar zice patriahul Daniel, lucruri lumeşti. Nu am luat niciun ban”. Vanghelie a afirmat că după verificările de la locuinţa sa urmează percheziţiile la primărie, unde va trebui să meargă însoţit de avocat. În legătură cu reabilitarea blocurilor din sector, Vanghelie a spus că atribuirea contractelor s-a făcut în baza unor licitaţii publice şi că au fost mai multe firme care au câştigat şi au lucrat. Vanghelie bănuieşte că ancheta împotriva sa ar avea la bază un denunţ, edilul a afirmat că acest lucru este posibil: „Dacă nu ar exista denunţuri, cum am mai trăi noi? Există posibilitatea ca aproape 10 milioane de români să denunţe pe ceilalţi zece. Bănuiesc că e vreun denunţ”. Ceasuri şi documente ridicate de la Vanghelie Procurorii anticorupţie au ridicat, în urma percheziţiilor care au avut loc la locuinţa primarului Marian Vanghelie, şase ceasuri, precum şi documentele pentru un teren care îi aparţine fostei soacre a edilului, a afirmat avocatul acestuia, Cezar Bivolaru.

Apărătorul edilului a explicat, la ieşirea din casa primarului, că nu ştie motivul pentru care au fost ridicate ceasurile, însă ele sunt trecute în declaraţia de avere a lui Marian Vanghelie. “Nu ştiu de ce s-au solicitat asemenea obiecte. Le-au căutat, iar domnul primar le-a predat. Sunt ceasuri care oricum apar în declaraţiile lui de avere începând cu anul 2000, pe care le puteţi găsi pe site. (…) Ceasurile sunt cumpărate de domnul primar. E vorba de cinci sau şase ceasuri”, a spus avocatul. Cezar Bivolaru a adăugat că procurorii au ridicat şi documentele legate de un teren aflat în proprietatea fostei socare a lui Marian Vanghelie. “Sunt câteva înscrisuri, care nu au nicio legătură cu firma Calex. Sunt înscrisuri ale fostei soţii a domnului Vanghelie, cu un teren al mamei fostei soţii al domnului Vanghelie. (…) Documentele erau într-o mapă. S-au uitat pe acte şi au văzut că privesc un teren. Terenul este pe numele mamei doamnei. Proprietatea a fost dobândită în 1993, prin reconstituirea dreptului de proprietate. Cred că este în afara Bucureştiului”, a mai spus avocatul lui Marian Vanghelie.

UPDATE 11. 40 Avocatul lui Marian Vanghelie a comentat percheziţiile DNA. „Este suspect de abuz în serviciu. Nu ştiu nimic de prejudiciu. Sunt sigur că nu a perceput comisioane. Domnul Vanghelie a fost luat de acasă de la doamna Oana Mizil. Domnul Vanghelie are calitatea de suspect, iar Oana Mizil nu poate avea nicio calitate pentru că este deputat în Parlamentul României. Nu cunosc despre acuzaţiile de luare de mită“, a declarat avocat Cezar Bivolaru.

UPDATE 11.10 Deputatul independent Oana Niculescu Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, a ajuns la sediul DNA cu autoturismul propriu, dar escortată de o maşină a DNA. Pe numele ei fusese eliberat un mandat de aducere, însă i s-a permis să meargă la sediul DNA cu maşina personală. Aceasta a declarat că nu ştie de ce a fost chemată la Direcţia Naţională Anticorupţie. „Nu sunt suspectă. Doamne fereşte! Nu are niciun comision, vă spun eu. Chiar nu am ştiut nimic“, a spus Oana Mizil la intrarea în sediul DNA.

Surse judiciare susţin că Oana Niculescu Mizil este acuzată de activităţi incompatibile cu funcţia de deputat.