Cum influenteaza izolarea din timpul pandemiei bolile reumatice?

Bolile reumatice numite si boli inflamatorii musculo-scheletale au un impact semnificativ asupra calitatii vietii pacientilor. Netratate corespunzator pot afecta activitatile zilnice, cum ar fi: mersul, urcatul scarilor, igiena personala sau activitatile gospodaresti, cu efect important asupra capacitatii de munca.
medicina muncii
Patologia reumatica reprezinta cea mai importanta cauza de concediu medical prelungit si de pensionare prematura, cauzand handicap fizic chiar si in randul pacientilor tineri.

Dr. Ciubotaru Dalia ne indica cele mai frecvente simptome ale bolilor reumatice sunt: durerea articulara persistenta, inflamatia locala, deformari articulare, dureri sau slabiciune musculara, scaderea mobilitatii sau a flexibilitatii articulare, oboseala, stare de rau general.

Aceste simptome se pot exacerba, insa din cauza pandemiei si a riscului de infectie cu noul virus SARS-CoV-2, pacientii se prezinta cu intarziere la medicul specialist. Prin urmare, lipsa unui tratament corespunzator poate afecta integritatea si functionalitatea articulara – ne spune Dr. Ciubotaru Dalia.

Despre Clinica Medicala Romgermed – consultari pentru medicina muncii

Clinica Medicala Romgered a fost infiintata in anul 1999 si pana in prezent s-a aflat in continua dezvoltare, devenind in final unul dintre actorii principali pe scena domeniului medical de specialitate.

Grupul Medical Romgermed furnizeaza cele mai bune servicii medicale, printre care putem mentiona consultatii si investigatii precise, analize de laborator, medicina muncii (analzie medicina muncii, rapoarte medicina muncii), dar si medicina de familie. De asemenea, trebuie mentionat si faptul ca serviciile mentionate anterior se pot efectua si in regim de decontare prin CNAS – Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Romgermed este liderul in servicii medicale de calitate!

Sectorul medical este suprasolicitat – ce ne spune conducerea clinicii?

“Depunem eforturi uriase sa facem fata numarului crescut de solicitari generate de pandemia declansata de virusul Sars-Cov-2. Am suplimentat numarul de medici, respectiv de personal medical pentru a oferi sprijin si ajutor tuturor cererilor solicitantilor! Suntem alaturi de pacientii nostri.”, a declarat directorul general al Grupului Medical Romgermed Dr. Schwartz Dorian.