A fost declarat cel mai bun jucator al anului in Premier League, iar acum incearca sa ajuge in realizarea unei adevarate minuni in Champions League, alaturi de Liverpool, care trebuie sa rastoarne infrangerea cu 3-0 in fata Barcelonei, pe Camp Nou.

van Dijk a vorbit pentru FourFourTwo despre familia Liverpool, suporterii incredibili de pe Anfield, dar si despre cel mai infricosator moment din cariera sa.

Se intampla in urma cu 7 ani, cand din cauza unei probleme cu apendicele, van Dijk s-a trezit cu o infectie grava la rinichi, in dureri si cuprins de febra. Acesta a trebuit sa se interneze de urgenta in spital, pentru o operatie care i-a salvat viata.

„Imi amintesc totul despre acel moment. Nu o sa va mint, mi-a fost foarte frica. Puteam sa mor”, a declarat acesta despre momentul respectiv.

van Dijk se simte recunoscat pentru toate cadourile pe care fotbalul i le-a facut. Astazi joaca pe un stadion unde simte ca totul este ca o mare familie.

„Uneori oamenii subestimeaza puterea pe care fanii o au asupra noastra. Mai ales in serile de Champions League atmosfera este incredibila pe Anfield. Te inspira pe tot parcursul meciului, iti ofera acel ceva suplimentar in momentele grele”

„Aici este ca la muzeu cand e ziua meciului. Toti cei care au mai jucat pentru Liverpool sunt asteptati pe stadion, iar foarte multi dintre fostii jucatori sunt implicati in anumite activitati ale clubului. Este ceva uimitor. Istoria clubului este incredibila. Intri pe oricare usa de aici si nu vezi doar tablouri, ci si legende cu care poti vorbi despre experientele lor aici. Chiar te simti de parca faci parte din aceasta familie”, a mai povestit van Dijk pentru FourFourTwo.