Ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, a convocat, joi, o întâlnire cu reprezentanţii profesorilor şi învăţătorilor pentru a discuta dificultăţile pe care aceştia le întâmpină în activitate. Printre problemele semnalate se numără birocraţia din învăţământ, programa şcolară şi inspecţiile.

„Scopul demersului doamnei Rovana Plumb a fost inventarierea principalelor dificultăţi pe care le întâmpină cadrele didactice şi remedierea cât mai urgentă a acestora, astfel încât să se asigure crearea unor premise solide pentru creşterea calităţii învăţământului preuniversitar din România. Concret, învăţătorii şi profesorii prezenţi au semnalat, printre altele, necesitatea urgentă a debirocratizării sistemului de învăţământ, reluarea dialogului cu toţi factorii implicaţi privind programa şi manualele şcolare, precum şi regândirea modului în care se realizează inspecţiile la clasă. Participanţii au cerut, totodată, clarificarea statutului juridic şi a aspectelor legate de finanţarea centrelor de resurse şi asistenţă educaţională”, a transmis Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Rovana Plumb a solicitat celor din Ministerul Educaţiei propuneri de soluţii concrete şi rapide privind toate aspectele semnalate şi constituirea, în acest sens, a unui grup de lucru la nivelul instituţiei.

„Trebuie să găsim ideea, soluţia, iar apoi găsim şi finanţarea. Pentru Guvernul României, învăţământul reprezintă o prioritate zero. Avem soluţii care sunt finanţabile inclusiv din fonduri europene, pe care le vom comunica în curând”, a declarat ministrul interimar, prin comunicatul menţionat.

La întâlnire au participat şi membrii unor asociaţii profesionale, lideri de sindicat, precum şi inspectori şcolari.