Opoziţia a depus, luni, la Senat, o moţiune simplă la adresa ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, pentru organizarea alegerilor europarlamentare şi referendumului pe justiţie de pe 26 mai. Anunţul a fost făcut, în plen, de senatorul USR Adrian Wiener.„USR PNL PMP au strâns semnături pentru a depune o moţiune simplă intitulată “26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu”. În consecinţă, vă rugăm să dispuneţi măsurile necesare în vederea declanşării procedurilor legale pentru dezbaterea acestei moţiuni “, a declarat liderul senatorilor USR, Adrian Wiener, în plen.

Atât partidele de opoziţie, cât şi preşedintele României, au cerut demisiile miniştrilor de Externe şi de Interne, Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan. Cei doi miniştri au anunţat, însă, că nu vor demisiona din funcţiile pe care le deţin.

Şi organizaţia PNL Diaspora a depus, vineri, la Parchetul General, un denunţ penal la adresa ministrului de Externe Teodor Meleşcanu din cauza problemelor care au fost în secţiile de votare din străinătate la alegerile europarlamentare.