Chris Evert, marea legandă a tenisului mondial, i-a pus o întrebare dificilă Simonei Halep, după victoria uriașă de la Wimbledon, acolo unde a învins-o în ultimul act pe Serena Williams, 6-2, 6-2.

”Care dintre cele două trofee de Grand Slam e mai special pentru tine?”, a fost întrebarea pusă de Evert. Simona a râs inițial, găsind totuși un răspuns pe măsură.

”Nu mă întreba asta. Este greu de răspuns. Primul turneu de Grand Slam este întotdeauna primul, e greu de comparat. Dar tenisul s-a născut aici, nu am crezut niciodată că voi câștiga acest Grand Slam.

A fost ziua perfectă, pentru că am învins-o pe Serena în finală. E ceva diferit de Roland Garros, dar ambele sunt speciale pentru mine”, a spus Simona Halep, într-un interviu acordat pentru ESPN.
Simona Halep, dublă câștigătoare de turnee de Grand Slam

Într-adevăr, probabil că este greu pentru Simona să facă diferențe între cele două trofee. Victoria de la Openul francez a venit după 3 finale de Grand Slam pierdute și a reprezentat o descătușare.

Pe de altă parte, s-o învingi în finala de la All England Club pe Serena Williams de o asemenea manieră reprezintă un moment pe care Simo nu îl va uita prea curând. Mai mult, Halep i-a transformat visul în realitate mamei ei Tania, care și-a dorit întotdeauna ca fiica ei să fie campioană la Wimbledon.

În vârstă de 64 de ani, Chris Evert este o legendă a tenisului mondial. A fost lider WTA şi a ocupat această poziţie în clasament la finalul anilor 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980 şi 1981. A câştigat 18 titluri de Grand Slam la simplu şi alte 3 la dublu. Fosta campioană a SUA a jucat nu mai puţin de 32 de finale
de Grand Slam, un record absolut. În total, Evert are 157 de trofee la simplu şi 32 la dublu.