E mobilizare de forţe în localitatea Repedea, din judeţul Maramureş, unde o fetiță de 6 ani este de negăsit de mai bine de 3 zile.

Poliţişti, pompieri, jandarmi şi zeci de voluntari o caută zi şi noapte, în speranţa că o vor găsi în viaţă. Cel mai sumbru scenariu ar fi ca fata să fi căzut în apele umflate ale unui pârâu, aflat în apropierea casei.

Valentina, fetiţa de 6 ani, se juca cu sora ei mai mică, în vârstă de 4 ani, în curtea casei unui vecin. La un moment dat, Valentina a dispărut, fără să o vadă nimeni şi de atunci nu se mai ştie nimic de ea.

Autorităţile şi localnicii au căutat-o peste tot. După 24 de ore, au găsit bluza copilei, în apele pârâului Tomnatec, la aproape 300 de metri distanţă de casa ei.

FLORINA METEŞ, IPJ Maramureş: “Primele verificări au relevat că după ce s-a jucat în curtea unui vecin, fetiţa a plecat înspre răul din localitate unde a fost găsită bluza cu care era îmbrăcată în momentul dispariției.”

Anchetatorii bănuiesc că fetiţa ar fi căzut în apele pârâului umflat de ploile torenţiale din ultimele zile.

IOAN MICULAICIUC, primarul comunei Repedea: “S-au mobilizat toate forţele şi foarte mulţi voluntari peste 150, inclusiv astă noapte, până pe la 2 cu lanterna am căutat-o. Am intervenit şi cu utilajele unde erau zone periculoase şi n-au putut oamenii.”

OANA ALEXA-GONCZI, ISU Maramureş: “Pompierii continuă şi azi căutările fetiţei dispărute în Repedea, intervin alături de echipaje ale poliţiei şi jandarmilor, se intervine cu un echipaj cu barca.”

La căutări sunt folosiţi inclusiv câini de urmă.