Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că astăzi, de la ora 13,00, are loc o nouă întâlnire la Parlament – între PSD, PNL, UDMR şi minorităţi – într-o nouă încercare de a soluționa criza politică.

Ciolacu a precizat că vor avea loc negocieri cu PNL şi UDMR pe tema programului de guvernare, la capitolele Finanţe, proiecţia bugetului pe 2021 şi Justiţie.

El şi-a exprimat speranţa ca, în cursul zilei de astăzi, să fie finalizat programul de guvernare.

“Mai avem să închidem Ministerul de Finanţe şi proiecţia bugetului pe anul viitor şi domeniul Justiţie unde lăsăm specialiştii să vină cu propuneri”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că, după ce va fi finalizat programul de guvernare, vor începe negocierile politice.

Întrebat dacă i s-a propus de către partenerii de negociere să preia funcţia de premier, Ciolacu a răspuns:

“Nu. Nu am avut această discuţie. (…) Vom vedea ce o să rezulte din negocierile politice, după ce terminăm programul de guvernare o să avem negocierile politice. (…) Momentan, PSD nu a făcut o nominalizare pentru prim-ministru, dar sunt ferm convins că va face acest lucru”.

Surse: Cîțu i-a propus lui Ciolacu să fie premier, prin rotație

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că, la discuțiile de luni seară – când a avut loc o întâlnire între Florin Cîțu, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor – varianta propusă de Florin Cîțu în acest format a fost ca premierul să fie numit prin rotație, iar PSD să aibă prioritate, în persoana lui Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților ar fi agreat acest lucru doar la nivel de imagine, și nu ar fi putut să refuze șefia guvernului pentru partidul său.

Însuși Marcel Ciolacu i-a atras atenția lui Florin Cîțu că PNL nu va fi de acord ca PSD sa dea premierul.

Surse din PNL susțin că liberalii nu vor să renunțe la varianta în care ei dau premierul.