Deputatul social-democrat crede că şi ceilalţi doi membri PSD care au fost întregistraţi cu câte un vot pentru moţiune au votat împotriva acesteia.

Totodată, politicianul PSD a declarat că din moment ce liderii grupurilor parlamentare nu au semnalat o eroare cu privire la acest vot, opţiunile deputaţilor au fost înregistrate de Camera Deputaţilor.

“Asta s-a întâmplat din cauza faptului că niciun lider de grup nu a cerut după vot ca să verifice dacă s-au făcut înregistrările corecte la vot. Nu şi-a dat nimeni seama că este o eroare de sistem, deşi ar fi trebuit să ne gândim, pentru că sistemul a dat erori de mai multe ori toată ziua. Votul rămâne de vreme ce s-a citit în stenogramă de preşedintele de şedinţă, dacă nu este contestat de unul dintre liderii de grup imediat”, a completat Vasilescu

Ea a mai spus că datorită “numărului consistent de voturi” peste voturile pentru moţiunea simplă, niciun deputat nu a contestat procedura.

“Am văzut că numărul de voturi este consistent peste voturile pentru moţiunea simplă şi atunci nu şi-a mai dat nimeni seama că e cazul să ceară o listă. Dacă s-ar fi cerut listă mi-aş fi dat seama şi aş fi anunţat imediat că e o eroare”, a susţinut deputatul PSD.
Olguţa Vasilescu şi alţi doi deputaţi PSD au votat pentru demiterea lui Răzvan Cuc

Deputaţii PSD Lia Olguţa Vasilescu, Nicuşor Halici şi Damian Florea au votat pentru moţiunea simplă prin care partidele de Opoziţie cereau demisia ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, intitulată „Mandatul ministrului Cuc cu numărul trei, este unul de nota 3”, potrivit rezultatului votului electronic, afişat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Aceştia au fost singurii deputaţi PSD care au votat cu „da”, din totalul de 120 de parlamentari ai partidului condus de Liviu Dragnea care au votat la moţiunea simplă. Un număr de 117 deputaţi ai PSD au votat „nu” la moţiunea prin care Opoziţia cerea demisia ministrului Transporturilor.

Lia Olguţa Vasilescu este consilierul premierului Viorica Dăncilă pe domeniul Transporturilor şi purtătorul de cuvânt al PSD. Anul trecut, în urma unei remanieri Guvernului PSD, Olguţa Vasilescu a fost propusă pentru portofoliul Transporturilor, dar a fost refuzată de preşedintele Klaus Iohannis.

Totodată, din grupul total al deputaţilor PNL, 68 la număr, au votat fost prezenţi doar 52, iar 51 de liberali au votat cu „pentru” moţiunea simplă. De asemenea, de la grupul USR al Camerei Deputaţilor care numără în total 27 de membrii, au votat „da” 22 de parlamentari USR.

Camera Deputaţilor a respins miercuri, cu 148 voturi „împotrivă”, 93 „pentru” şi 5 abţineri, moţiunea simplă prin care PNL şi USR cereau demisia lui Răzvan Cuc de la portofoliul Transporturi.

Răzvan Cuc a fost numit în funcţia de ministru al Transporturilor în urmă cu o lună. Acesta a depus jurământul de învestitură la Cotroceni pe 22 februarie.