Procurorii DNA efectueaz, joi dimineață, percheziții la Consiliul Județean Iași.

Conform primelor informații vizat ar fi Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, fostul ministru al Mediului Costel Alexe, a fost plasat sub control judiciar în mai în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare.

Conform unor surse locale nu ar fi vorba, totuși, despre acest dosar, notează Reporter de Iași.

Ăurtătoarea de cuvânt a DNA, Livia Saplacan, a confirmat acțiunea, dar nu a oferit detalii despre motivele percheziției, conform Ziarul de Iași.

La scurt timp după apariția informațiilor despre percheziții, DNA a trasmis, oficial, că efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada februarie – august 2021.

“În cursul zilei de 23 septembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza județului Iași, din care trei la sediul unor instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, au transmis procurorii.